Un obiect din bucătărie poate deveni periculos în anumite condiții. Astfel, deși e destul de des utilizat, gospodinele ar fi bine să fie atente și să ia în calcul anumite detalii, mai ales dacă au copii.
Hârtia de copt, folie de plastic, dar și cea de aluminiu nu lipsesc în general din bucătărie. Acestea sunt necesare atunci când vorbim de prepararea anumitor produse, ori chiar păstrarea acestora. Adevărul este însă că folia de plastic poate fi dăunătoare.
Un expert a tras un semnal de alarmă în acest sens. Deși mulți se gândeau că poate hârtia de copt e periculoasă, ori cea de aluminiu, iată că cea de plastic le întrece pe ambele. Iar cel mai rău e faptul că e utilizată pentru ambalarea alimentelor.
Conform expertului, folia de plastic poate elibera milioane de particule minuscule de plastic. Ulterior, acestea pot ajunge în corpul nostru după ce consumăm diferite alimente depozitate cu o astfel de folie.
Deși la prima vedere efectele nu se văd, în timp, particulele se pot acumula. Astfel, folia de plastic devine un obiect periculos din bucătărie, care nu trebuie utilizat atât de des, spune specialistul.
„Folia alimentară de plastic pare inofensivă, dar nu este. Conține chimicale și, prin utilizarea ei, ingerăm particule de plastic care pot avea consecințe asupra sănătății pe termen lung. Din punctul meu de vedere, e preferabil să folosim folia de aluminiu decât plasticul”, a declarat Fabius Antal, la Antena 3 CNN.
Ce alternative există pentru folia de plastic? Specialistul ne recomandă să optăm pentru recipientele din sticlă. Acestea sunt reutilizabile, sunt sigure și totodată nu există riscul de contaminări chimice.
„Cel mai bine este să alegem prin excludere: dacă putem înlocui plasticul sau folia de aluminiu cu recipiente de sticlă”, explică el. Astfel, folia de plastic, obiectul din bucătărie considerat periculos, ar trebui folosit mai rar.
La rândul ei, folia de aluminiu, când e expusă la temperaturi ridicate, poate să devină la rândul ei destul de periculoasă. Tocmai din acest motiv este bine să fim atenți la ceea ce consumăm, dar și la modul în care depozităm anumite alimente. Doar așa organismul nostru va fi în siguranță.