Dacă ajungi în camera de hotel, ai grijă să nu atingi acest obiect în primă fază. Un expert din industria turismului susține că acesta nu este curățat în mod regulat și de altfel nu este singurul. Astfel, poate fi un potențial factor de îmbolnăvire, în special când este vorba de copii.
În momentul în acre ajungi în camera de hotel, cel mai probabil îți desfaci bagajele. Alte persoane aleg să dea drumul la televizor, în timp ce alții aleg să iasă cât mai repede afară să se bucure de zonă.
Sunt însă unele lucruri puțin știute de turiști. Doar cei care lucrează în industria hotelieră le cunosc foarte bine, așa că ar fi bine să ținem cont de următoarele sfaturi. Anton Radchenko, expert în turism și fondator al AirAdvisor, ne spune ce obiecte nu trebuie să atingem în camera de hotel.
Cel mai murdar obiect din camera de hotel este telecomanda televizorului. Astfel, dacă ești una dintre acele persoane care pornește televizorul când ajunge la cazare, mai bine te gândești de două ori înainte.
În general, telecomanda nu este curățată atât de frecvent precum alte piese de mobilier din cameră. Aceasta poate ascunde deci numeroase bacterii, dar și alți dăunători. De aici pot apărea numeroase probleme de sănătate, care ajung să ne ruineze vacanța.
Iar cei mai atenți ar fi bine să fie părinții, având în vedere că mulți copii ajung să țină în mână telecomanda. Aceasta de altfel a trecut prin mâinile a numeroase persoane înainte cu chiar câteva ore sau zile.
“La sosirea de la aeroport, camerele de hotel pot părea curate, dar există mai multe obiecte și zone care pot fi considerate murdare și care adăpostesc bacterii și germeni dăunători la care trebuie să fii atent, cum ar fi telecomanda televizorului”, a spus Anton.
Ce putem să facem pentru a știi că suntem în siguranță? Expertul ne spune să ne dezinfectăm mâinile, sau să punem o pungă de plastic pe telecomandă. Nu îi va afecta funcționarea, iar noi reușim să fim în siguranță întreg sejurul.
De asemena și telefonul din camera de hotel poate fi periculos. Anton le recomandă turiștilor să utilizeze funcția difuzor, astfel încât să evite atingerea acestuia cu fața. O altă recomandare venită din partea unui alt expert este cea legată de paharele de sticlă.
O persoană le-a recomandat turiștilor la rândul lor să nu bea din ele. De cele mai multe ori se întâmplă ca acestea să nu fie spălate, iar persoana dinaintea noastră să le fi folosit fără să le mai clătească.