Life

Obiectul pe care nu trebuie să-l lași niciodată în mașină în nopțile geroase. Poate exploda

Ce obiect nu trebuie să lași niciodată în mașină atunci când noaptea este ger. S-a constatat că este un pericol, din cauză că poate exploda.
09.02.2023 | 08:51
Obiectul pe care nu trebuie sal lasi niciodata in masina in noptile geroase Poate exploda
Cum afectează gerul lucrurile uitate în mașină. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Vremea este un inamic în multe situații pentru oameni. Gerul, de exemplu, poate crea probleme celor ce au o mașină, dar mai ales atunci când în autovehicul unii șoferi lasă peste noapte un obiect, care din cauza frigului poate exploda.

Ce obiecte, lăsate în mașină când este ger, pot exploda

De-a lungul timpului, s-a constatat în urma unor numeroase studii că anumite lucruri, în contact cu gerul, au capacitatea de a sări în aer. Ulterior, mașina cu siguranță va avea de suferit, iar conducătorii auto vor fi numai buni de plată.

ADVERTISEMENT

Facem referire la tuburile sub presiune sau sprayuri, care conțin adesea parfum sau soluții de curățat geamurile. Din cauză că orice tub sub presiune îngheață, se va crea astfel un cronometru până la o eventuală explozie. Pe lângă acestea, ai grijă să nu uiți în mașină obiecte precum telefoane, laptopuri, portofele sau oricare alt bun, căci nu ai de unde ști dacă vei fi printre ținta hoților.

De asemenea, și conservele cu hrană pot exploda sau cutiile cu bere. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, cu siguranță, în urma dezghețării nu mai sunt bune de consumat. Gustul se schimbă și poate deveni nociv pentru propriul organism.

ADVERTISEMENT

Alimentele sensibile, medicamentele, sticlele de apă și de suc sau animalele de companie nu ar trebui nici ele lăsate în autovehicul, căci le vei găsi înghețate. Mai mult și grav, de altfel, un câine sau o pisică nu mai pot fi găsite în viață, din cauza frigului simțit.

Medicamentele în stare lichidă nu se lasă în mașină când este ger. Care este motivul

Totodată, ai grijă să nu lași nici fiolele, siropurile și alte medicamente în stare de lichidă. A doua zi, odată pornit motorul, se vor dezgheța și nu vor mai avea aceeași eficacitate. Insulina, de pildă, dacă devine solidă nu mai poate fi utilizată de către cei care suferă de diabet.

ADVERTISEMENT

Dacă ții la ochelarii de vedere și mai ales dacă ai plătit o sumă mare atunci când i-ai achiziționat, fă bine și nu îi uita în mașină, peste noapte, în sezonul rece. Nu cred că ți-ai dori să găsești ramele crăpate din cauza valoriloe termice foarte scăzute, transmite libertateapentrufemei.ro

Ce se poate strica la o mașină în timpul gerului

Gerul afectează nu doar lucrurile din interiorul mașinii, ci și anumite componente ale acesteia. De exemplu, acumulatorul nu este exclus să nu aibă de suferit. O temperatură mult sub 0 grade Celsius duce la descărcarea mai rapidă a unei baterii, iar mulți șoferi au această problemă, adesea.

ADVERTISEMENT

Ștergătoarele pot îngheța bocnă din cauza gerului. Dacă le găsim astfel trebuie să le ridicăm cu grijă, în așa fel încât să nu se rupă, iar apoi curățăm parbrizul cu o racletă. Nu faceți greșeala de a porni ștergătoarele cu parbrizul înghețat și necurățat.

ADVERTISEMENT
Tags: