Fotbal international

El este cel mai scump portar din lume la această oră. Cât valoarează

Slovenul Oblak de la Atletico Madrid este cel mai scump portar din lume la această oră. Vezi cine îl urmează şi pe ce loc e puştiul minune de la Milan.
23.03.2018 | 09:08
El este cel mai scump portar din lume la aceasta ora Cat valoareaza

Între buturile lui Atletico Madrid se află cel mai bine cotat portar din lume la acest moment. Slovenul Jan Oblak are cea mai mare valoare de transfer dintre toţi jucătorii de pe postul său. Oblak este câştigătorul ultimelor două ediţii ale Trofeului Zamora, acordat portarului care primeşte cele mai puţine goluri într-un sezon competiţional.

Şi în actualul sezon Oblak se bate pentru acest trofeu, având o serioasă concurenţă în germanul Marc ter Stegen de la Barcelona. Oblak are 25 de ani şi costă 70 de milioane euro. Cel cu care se duelează în acest sezon de Primera, ter Stegen ocupă poziţia secundă, cu 60 de milioane, o creştere uriaşă faţă de ultiimii doi ani, dar adevărul este că a devenit un jucător cheie pe Camp Nou.

Vedetele din Anglia sunt în scădere

Pe locurile 3 şi 4 se află doi cerberi din Premier League, la egalitate ca sumă de transfer. Este vorba de spaniolul Davide De Gea de la Manchester United şi de belgianul Thibaut Courtois de la Chelsea. Ultimul de pe această listă de top este italianul Gigi Donnarumma, puştiul minune de la AC Milan, dar care face 40 de milioane, creştere de 15 milioane faţă de sezonul anterior. De Gea şi Courtois sunt în scădere de cotă faţă de sezoanele anterioare. Iar începând din acest sezon un nume care cere multă atenţie este brazilianul Alisson, din poarta Romei, care, deocamdată, valorează 30 de milioane, dar poate ajunge până la final de sezon chiar la o valoare aproape dublă.

Oblak este cu adevărat un înger păzitor pentru echipa lui Diego Simeone. A încasat în actualul sezon doar 18 goluri în 36 de meciuri în toate competiţiile, dintre care 14 în Primera Division şi din cele 36 de partide în 22 nu a putut fi învins, o cifră cu adevărat impresionantă la capitolul invincibilitate.