Justiţia a DECIS să-l evacueze de pe Oblemenco, Mititelu SE OPUNE! Olguţa anunţă DEMOLAREA stadionul

UPDATE Ora 16:00 / Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a anunţat că, construcţia noului stadion din Bănie este prinsă în bugetul pentru anul viitor şi că în luna februarie se va trece la...
04.12.2013 | 00:02
Justitia a DECIS sal evacueze de pe Oblemenco Mititelu SE OPUNE Olguta anunta DEMOLAREA stadionul

UPDATE Ora 16:00 / Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a anunţat că, construcţia noului stadion din Bănie este prinsă în bugetul pentru anul viitor şi că în luna februarie se va trece la demolarea fostrului Central: “În fiecare săptămînă sînt la Bucureşti pentru stadion. Doi colegi de la PDL au cerut tot felul de informaţii lui Dragnea la dezbaterile privind bugetul pe anul viitor şi am înţeles că nu prea au vrut să se facă, dar Dragnea a confirmat că investiţia este prinsă în buget. Am obţinut în instanţă definitiv dreptul de a beneficia de acest bun aşa cum vrem. Încercăm să fim gata pînă la finalul acestei luni cu studiul de fezabilitate pentru stadionul mic de atletism, să-l bugetăm şi să fie gata anul viitor. Stadionul „Ion Oblemenco” se va demola undeva prin luna februarie – martie”, a afirmat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, conform micapi.ro

“Nu se poate face asociere cu Mititelu din cauza datoriilor”

Olguţa Vasilescu a respins şi propunerea lansată recent de Adrian Mititelu, care a anunţat că în această iarnă va face o reorganizare a clubului său, prin care doreşte să păstreze 35 la sută din acţiuni, alte 35 de procente vor merge către suporteri, iar restul acţiunilor ar putea ajunge la municipalitatea craioveană. “Adrian Mititelu să fie sănătos! Întrebaţi orice avocat să vă spună dacă e posibil aşa ceva. Nu e posibil să facem acest lucru, pentru că datoriile urmăresc şi societatea care ar urma să intre în asociere. Mi-e greu să cred că cineva din Consiliul Local va aproba vreodată asocierea cu un om care are 40 de milioane de euro datorii”, a precizat edilul Craiovei.

–––––––

04.12.2013

UPDATE Ora 23:50 / FANATIK a încercat să ia legătura cu Adrian Mititelu în cursul serii, fără sorţi de izbîndă. La miezul nopţii însă, patronul FC U Craiova a remis un comunicat de presă în care afirmă că sentinţa de marţi a Tribunalului Dolj nu are suport legal şi că FC U Craiova nu poate fi dată afară de pe stadion! Iată comunicatul integral: “În legătură cu informaţiile apărute în urma deciziei de marţi a Tribunalului Dolj, cu privire la încuviinţarea executării sentinţei civile numărul 11672 a Judecătoriei Craiova din 16.09.2013, facem următoarea precizare: Această decizie este una caducă şi nu afectează în nici un fel drepturile Fotbal Club Universitatea Craiova, de reintegrare în Complexul Sportiv «Ion Oblemenco». Fotbal Club U Craiova SA a obţinut o decizie a Tribunalului Dolj, ulterior sentinţei mai sus menţionate, respectiv la 15.10.2013, cînd Tribunalul Dolj a statuat în mod irevocabil ca Fotbal Club U Craiova SA să fie reintegrată în Complexul Sportiv «Ion Oblemenco» pînă la data soluţionării irevocabile a cauzei avînd ca obiect contravaloarea lucrărilor de amenajare şi îmbunătăţire a spaţiilor competiţionale şi de antrenament. Menţionăm că această cauză se află pe rolul Judecătoriei Craiova, nefiind nici măcar în primă instanţă finalizată. Astfel, Fotbal Club Universitatea Craiova are drept de folosinţă şi administrare a Complexului Sportiv «Ion Oblemenco», pînă la data încheierii irevocabile a acestei cauze. Prin urmare, orice speculaţie de aşa zisă evacuare a echipei de pe «Ion Oblemenco» este lipsită de orice temei juridic.”

––––-

Bucuria lui Adrian Mititelu de a avea la dispoziţie stadionul Ion Oblemenco a fost de foarte scurtă durată, permiţîndu-i acestuia să dispute un singur meci pe fostul Central! Patronul lui FC U Craiova obţinuse la Tribunalul Dolj, prin ordonanţă preşedinţială, dreptul provizoriu de a reveni pe arena din Bănie.

Marţi seară însă, tot Tribunalul Dolj i-a dat lui Mititelu o lovitură de ciocan! Primăria Craiova a obţinut, de la aceeaşi instanţă, dreptul de a pune în executare decizia de evacuare din Complexul Ion Oblemenco, Mititelu urmînd a fi evacuat de pe stadion!

Solomon a cerut evacuarea, încă din 2011

De unde i se trage lui Mititelu vestea proastă de marţi? De la vechiul primar al urbei, Antonie Solomon, care ceruse în 2011 evacuarea acestuia şi a echipei de pe Ion Oblemenco! Litigul a durat mai mult de doi ani de zile la instanţa de fond, inclusiv după schimbarea acestuia din funcţie, la Judecătoria Craiova, care, în septembrie, a decis să dispună evacuarea FC U Craiova din complex, disjungînd celălalt capăt de cerere, cu privire la investiţiile făcute de Adrian Mititelu în Complexul Ion Oblemenco, dosar care încă se judecă!

judec1

Primăria a cerut punerea în executare a sentinţei, Tribunalul i-a dat dreptate!

După ce sentinţa  de evacuare a fost dată, Adrian Mititelu a obţinut însă, printr-o ordonanţă preşedinţială, reintegrarea provizorie a echipei în Complexul Sportiv, în baza căreia săptămîna trecută a şi intrat pe stadion, jucînd inclusiv partida din ultima etapă, cu Minerul Motru, scor 2-0!

În acest timp, Primăria Craiova a cerut, prin executor judecătoresc, încuviinţarea executării sentinţei Judecătoriei Craiova, numărul 11472/2013, iar pe cale de apel, după ce Judecătoria a respins-o, Tribunalul Dolj a decis, marţi seară, în mod irevocabil, să încuviinţeze executarea şi să dispună evacuarea lui Mititelu de pe Oblemenco, după ce acesta fusese reintegrat!

trib1

De azi, Mititelu poate fi evacuat

Practic, de astăzi, Adrian Mititelu şi FC U Craiova pot fi evacuaţi oricînd, atunci cînd executorul judecătoresc ales de Primărie va dori! Va fi un fel de inversare a rolurilor ca pînă acum, de această dată Primăria fiind cea care va veni să preia bunul de la Adrian Mititelu, care va invoca impedimente la executare!

Patronul FC U Craiova mai poate ataca decizia de marţi a Tribunalului prin contestaţie la executare sau o cerere de suspendare provizorie a executării, litigiu care însă va dura, iar şansele de izbîndă nu par foarte mari, atîta timp cît decizia de marţi vine după reintegrarea provizorie obţinută de Mititelu!

Acesta va încerca să întoarcă punerea în executare a evacuării invocînd decizia pe care o are deja, dar care nu i-a folosit în dosarul de luni!

Cert este că, dacă se va face executarea,  la data de 15 ianuarie 2014, cînd ar trebui să aibă loc reunirea FC U Craiova, şansele ca Adrian Mititelu să obţină în instanţă din nou, accesul pe Ion Oblemenco sînt doar ipotetice!