Life

Obsesia ciudată a lui Nicolae Ceaușescu. Ce îi cerea de fiecare dată frizerului său

Nicolae Ceaușescu a avut o obsesie ciudată despre care nu s-a mai vorbit până acum. În ciuda aparențelor, se pare că acesta era măcinat de un anumit lucru.
27.02.2023 | 16:47
Obsesia ciudata a lui Nicolae Ceausescu Ce ii cerea de fiecare data frizerului sau
Ce obsesie avea fostul președinte comunist, Nicolae Ceaușescu. Sursă foto: Pinterest, captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României din perioada comunismului, a rămas în istorie datorită stilului său megaloman. A avut doar idei mărețe, chiar dacă poporul nu era de acord cu ele, iar rezultatul s-a văzut ani mai târziu.

Marea obsesie a lui Nicolae Ceaușescu

În 1989, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena Ceaușescu, și-au găsit sfârșitul. De atunci și până în prezent, viața fostului dictator a fost analizată din toate punctele de vedere, iar amănunte neașteptate au ieșit la suprafață, atât despre el, cât și despre soția sa, Elena Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Deși mulți poate nu au observat, Nicolae Ceaușescu a fost mereu atent la aspectul său fizic. Tocmai din acest motiv, la orice întâlnire o avea arăta impecabilă cea părul aranjat, iar ce este mai interesant vom afla de abia acum.

Frizerul lui Nicolae Ceaușescu a vorbit despre obiceiurile fostului președinte comunist, dar și despre ce îi cerea de fiecare dată când se vedeau. Acesta se spăla pe cap odată la două zile și tot la fel de des trecea și pe la frizerie.

ADVERTISEMENT

Obsesia lui Nicolae Ceaușescu era să aibă părul mereu ondulat, în ciuda faptului că acesta era în realitate drept. Astfel, fostul dictator avea grijă ca de fiecare dată să meargă la frizerul său pentru ca dorința să îi fie îndeplinită. Omul care se ocupa de frizura fostului președinte însă nici măcar nu era încântat de acest lucru.

Ce îl punea Nicolae Ceaușescu pe frizerul său să facă

Acesta susține că Nicolae Ceaușescu nu arăta mai bine cu părul cârlionțat, iar deși i-a sugerat nenumărate frizuri, se pare că fostul dictator nu avea de gând să renunțe la obsesia sa, astfel că doar cu părul ondulat l-am putut vedea în întreaga sa activitate.

ADVERTISEMENT

Pentru că Nicolae Ceaușescu se spăla destul de des pe cap însă, buclele nu rezistau, așa că a fost nevoie de anumite produse speciale astfel încât ”frizura” fostului președinte al României să poată să fie întreținută.

”Nu știu cine îi băgase în cap că îi stă mai bine cu părul buclat, părerea mea e că îi stătea oribil, am încercat să îi și sugerez un alt aranjament, dar asta e, nu aveam ce face. El avea părul perfect lins, așa că buclele trebuiau făcute complet artificial.

ADVERTISEMENT

El se spăla pe cap la fiecare două zile, singur se spăla, nu apela la noi, și atunci se alegea praful de bucle, așa că trebuia să vin la CC din două în două zile să i le refac. După prima ședință m-au pus să fac o listă cu tot ce îmi trebuie, iar cei de la cooperativă Higiena s-au ocupat de achiziționarea lor, a declarat frizerul lui Nicolae Ceaușescu, potrivit ego.ro.

Și procedura nu era una deloc simplă, mai povestește frizerul, pentru că la acea vreme nu exista faimosul ondulator. Astfel, acesta era nevoit să folosească doar uscătorul de păr și peria. Iar asta nu era singura obsesia a lui Nicolae Ceaușescu, mai spune frizerul.

Se pare că fostul președinte nu își dorea să aibă părul alb, astfel că l-a pus pe frizerul său să importe o soluție specială din Marea Britanie, adusă doar pe comandă, care să îi facă părul alb cenușiu. Menționăm că în ultimii ani, tot mai mult detalii interesante despre soții Ceaușescu au început să iasă la suprafață. 

ADVERTISEMENT