Fotbal international

Obsesia perfecţiunii la Cupa Mondială! Străzile din Doha sunt mereu curate, oameni de ordine la tot pasul şi disciplină maximă

Începe Cupa Mondială din Qatar, iar organizatorii vor ca totul să fie perfect. Iar această "obsesie" se poate vedea pe străzi, în clădiri şi în mijloacele de transport în comun.
20.11.2022 | 12:40
Obsesia perfectiunii la Cupa Mondiala Strazile din Doha sunt mereu curate oameni de ordine la tot pasul si disciplina maxima
Obsesia perfecţiunii la Cupa Mondială! Străzile din Doha sunt mereu curate, oameni de ordine la tot pasul şi disciplină maximă. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cupa Mondială din Qatar începe duminică. Ţara gazdă întâlneşte Ecuador în primul meci al turneului final, programat de la ora 18:00, pe stadionul de 800 de milioane de euro din Al-Bayt, la 50 de kilometri de Doha.

Obsesia perfecţiunii la Cupa Mondială! Străzile din Doha sunt mereu curate

Pe străzile capitalei Qatarului este curăţenie lună. Nu există niciun ambalaj pe jos, iar în mod regulat, indiferent de zi şi ora, există măcar un om care “patrulează” strada cu sarcina de a ridica orice deşeu. Şi în trei zile de cât timp suntem aici, nu am văzut nici măcar o hârtie aruncată.

ADVERTISEMENT

Un număr uriaş de voluntari asigură bunul mers al lucrurilor. Iar ei sunt vizibili peste tot. În staţiile de transport în comun, în drumul spre metrou, la toate evenimentele care au legătură cu Mondialul. Încă de la coborârea din avion există voluntari care îi îndrumă pe fani şi oficiali pe culoarele “preferenţiale” de intrare în ţară.

Străzile din Qatar sunt mereu curate. Sursa: Fanatik
Străzile din Qatar sunt mereu curate. În imagine, clădirea reprezintă un spital. Sursa foto: Fanatik

Staţiile de metrou din Doha arată impecabil! Totul este nou

Sigur, VIP-urile sunt escortate în permanenţă de aceşti voluntari care au grijă să nu le lipsească absolut nimic. Dar şi cei care au venit la Doha ca suporteri sunt îndrumaţi la fiecare pas. Foarte amabili, voluntarii le oferă sfaturi tuturor turiştilor şi sunt foarte bine pregătiţi, gata să răspundă la fiecare întrebare.

ADVERTISEMENT

Staţiile de metrou din Doha arată impecabil. Totul nou, toate scările rulante lucesc, la fel ca şi podeaua, spălată în permanenţă, obsesiv, am putea spune. Nu există igrasie pe pereţi, iar în ceea ce priveşte energia electrică, totul este luminat.

VEZI VIDEO:

Disciplină pentru toată lumea! Băuturile alcoolice sunt disponibile doar în fan zone

Pe parcursul turneului final, toate mijloacele de transport în comun funcţionează până la ora 03:00 dimineaţa, astfel încât fiecare fan care a asistat la ultimul meci al zilei să poată ajunge la cazare. Aşa cum am menţionat şi în intervenţiile anterioare, organizatorii vor ca totul să fie perfect.

ADVERTISEMENT

Dar în acelaşi timp, această ordine şi organizare vine şi cu o cerinţă de disciplină din partea suporterilor şi celor prezenţi la turneul final. Băuturile alcoolice pot fi consumate doar în fan zone, la preţuri prohibitive, în timp ce la orice intrare este necesară o acreditare sau cardul Hayya pentru persoanele participante la eveniment.

Metroul din Qatar. Sursa foto: Fanatik
Metroul din Qatar. Sursa foto: Fanatik

În Fan Festival capacitatea este limitată la 40.000 fani!

Lucrurile sunt mai relaxate în Fan Festival, dar nici acolo la maximum. Capacitatea este limitată la 40.000 de oameni tocmai pentru a asigura un control total asupra evenimentelor. Organizatorii nu vor să îşi asume niciun risc, chiar dacă asta înseamnă că mulţi fani sunt nevoiţi să aştepte mult timp la intrare.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, lucrurile vor sta la fel şi pe stadioane. Mai ales că nu este permis consumul de alcool în jurul arenelor, iar pentru a evita supraaglomerările din mijloacele de transport în comun, organizatorii au montat garduri, au stabilit perimtre speciale şi au alocat foarte mulţi oameni pentru a se evita busculaddele.

Imagine de la Fan Festival. Sursa foto: Fanatik
Imagine de la Fan Festival. Sursa foto: Fanatik
  • 60.000 de oameni sunt aşteptaţi la meciul de deschidere pe stadionul Al Bayt
  • 30.000 de voluntari asigură bunul mers al lucrurilor la Campionatul Mondial

  • 2,45 este cota NetBet pentru “2 solist” la meciul Qatar – Ecuador, de la CM 2022!

ADVERTISEMENT