News

Octavian Berceanu, adevărul despre aerul din București din nopțile de weekend! “Luni și marți se fac livrările de cupru pentru topitorii”

Octavian Berceanu, adevărul despre aerul din București, aer pe care îl respirăm în nopțile de weekend!
07.11.2021 | 22:40
Octavian Berceanu adevarul despre aerul din Bucuresti din noptile de weekend Luni si marti se fac livrarile de cupru pentru topitorii
ADVERTISEMENT

Octavian Berceanu a fost pus pe liber din funcția de comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, dar a rămas un apropiat al domeniului. A explicat acum într-un mesaj transmis online sursa poluării aerului din Capitală.

Mai exact, Berceanu a afirmat că luni și marți, adică în primele două zile ale săptămânii au loc livrările de cupru pentru topitorii și de fier pentru exportatorii de fier către Turcia.

ADVERTISEMENT

Octavian Berceanu, adevărul despre aerul din București

”Miercuri, joi și vineri intră marfă nouă, adică cabluri, părți componente ale autoturismelor dezmembrate, diferite angrenaje care conțîn fier, electronice și electrocasnice, la prestatorii ilegali.

Locațiile sunt în Ilfov majoritar, pentru că aici sunt și capii structurilor de crimă organizată.

ADVERTISEMENT

Vinerea, sâmbăta și duminica deșeurile sunt arse, împreună cu părțile din autoturismele dezmembrate, tot ilegal”, a subliniat fostul șef de la Garda de Mediu.

Mai mult decât atât, Berceanu a oferit și câteva date concrete. Astfel, duminica, la 3 dimineața, începe coletăria, din poartă în poartă, de la cei care au ars deșeurile.

ADVERTISEMENT

”Din această cauza avem “inversiuni termice” preponderent în weekend. Tot în weekend au loc și arderile de deșeuri în gropile ilegale de gunoi făcute în sute de comune, sub umbrela autorităților locale, sub pretextul că nu există alte opțiuni.

Tot atunci avem și degajările de hidrogen sulfurat, gazul rezultat din fermentația gunoiului din gropile de gunoi legale.

ADVERTISEMENT

Faptul că am fost permanent pe capul celor care poluează s-a simțit în calitatea aerului mult mai bună decât în toți ceilalți ani”, mai afirmă activistul de mediu.

Berceanu a mai zis că nu postările lui au stopat arderile și au făcut diferența între ceea ce respiră acum bucureștenii și ceea ce am respirat în urmă cu câteva luni.

”Atât timp cât câțiva politicieni de “top” din partidele politice tradiționale sunt parte din crima organizată și stopează acțiunile GNM, pentru că acum pot, vom respiră otravă”, a mai spus Berceanu.

ADVERTISEMENT