News

Reacția lui Octavian Berceanu după ce Garda de Mediu a catalogat drept ”fum de grătar” o sesizare a acestuia: ”Miștocari”

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a reacționat în mediul online după ce Garda de Mediu a catalogat drept ”fum de grătar” o sesizare a acestuia privind o posibilă ardere de deșeuri în Ilfov.
29.11.2021 | 13:51
Reactia lui Octavian Berceanu dupa ce Garda de Mediu a catalogat drept fum de gratar o sesizare a acestuia Mistocari
Octavian Berceanu acuză Garda de Mediu că face mișto de sesizări serioase privind arderile ilegale din județul Ilfov. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) în perioada în care USR s-a aflat la guvernare, a semnalat, duminică, un fum gros în apropiere de Aeroportul Otopeni, considerând că acesta provine de la arderea unor deşeuri.

În consecință, acesta a raportat incidentul la autorități. Răspunsul primit ulterior dinspre GNM este considerat unul ofensator de către Berceanu.

ADVERTISEMENT

Garda de Mediu a transmis, prin intermediu unei postări pe Facebook, că în zona respectivă nu e vorba de nicio ardere ilegală de deșeuri, ci ”mai mulți proprietari făceau un grătar”. 

Octavian Berceanu acuză Garda de Mediu că face mișto de sesizări serioase privind arderile ilegale din județul Ilfov

Duminică, pe pagina sa de Facebook, Berceanu a scris că un fum gros şi negru se ridică pe linia pistelor de pe Aeroportul Otopeni. Astfel, a sesizat telefonic, la Poliția Tunari, o posibilă ardere ilegală de deșeuri.

ADVERTISEMENT

”Exact pe linia pistelor de pe aeroportul Otopeni, fumul gros și negru se ridica ca semn distinctiv al arderilor de deșeuri. Am sunat la 112, se vor deplasa pompierii, exercițiu pe care-l face această instituție zilnic, în Ilfov. Celelalte instituții par paralizate!

Oare ce impresie au piloții și turiștii străini care vin în România?”, scrie Berceanu în online.

ADVERTISEMENT

La o oră după apelul fostului șef al Gărzii de Mediu, pe pagina de socializare a instituției care se ocupă cu protecția cetățenilor și a mediului înconjurător față de astfel de ilegalități, a apărut următorul mesaj.

”În această seară, echipele de permanență ale GNM sunt din nou pe teren, așa cum se întâmplă în fiecare week-end, în încercarea de a stopa incendierile ilegale din jurul Bucureştiului.

ADVERTISEMENT

Astăzi lucrurile au fost relativ calme. Până la această oră avem un singur incendiu raportat către ISU, în zona Ștefănești (Autostrada A3), zonă în care au fost identificate trei autoturisme staționate, ai căror proprietari făceau… un grătar”.

Berceanu: ”Garda de Mediu răspunde în cel mai miștocar mod”

Tot pe pagina de socializare, Octavian Berceanu a revenit cu un alt mesaj prin care consideră ofensatoare reacția Gărzii de Mediu. Acesta face un apel și la ministrul Tanczos Barna.


”Garda zice că fumul care deranjează aterizarea avioanelor vine de la un grătar. Domnule ministru Tanczos Barna, apreciez munca pe care o faceţi la MMAP. Şi recunosc deschis că e cea mai bună prestaţie pe care am văzut-o până acum în istoria MMAP.

Totuşi, cred că e ofensatoare pentru cetăţeni, cel puţin, prestaţia GNM. În cel mai ”miştocar” mod GNM răspunde că un fum, degajat ca urmare a arderii maselor plastice, care poate fi observat de la kilometri şi care se întinde pe alţi câţiva kilometri, provine de la un grătar. Este vorba de o ardere pe care am sesizat-o la 112 din teren şi pe care am şi postat-o pe pagina FB.

Calitatea de ”fum de grătar” o puteţi evalua personal. Cred că au sesizat-o piloţii şi turiştii care au aterizat pe Aeroportul Otopeni timp de 40 de minute”, a mai scris Octavian Berceanu.

ADVERTISEMENT