Doliu în sportul românesc. Hocheistul Octavian Corduban a murit

hochei, dunarea galati, Octavian Corduban

Doliu în lumea sportului românesc. Fostul mare hocheist Octavian Corduban, în vârstă de 75 de ani, care a evoluat şi a fost căpitan la Dunărea Galaţi, a decedat vineri seară, la Brăila, în urma unui stop cardio - respirator.

Conform libertatea.ro, Octavian Corduban a fost foarte afectat de mortea soţiei, care a avut loc în urmă cu aproximativ trei luni.

Octavian Corduban a fost antrenor la Clubul Dunărea timp de mai bine de 30 de ani, acolo unde i-a pregătit pe Robert Rusu, Mircea Ciubotaru, Petrişor Demidov, Ciprian Nistor, Felician Secuianu sau Dănuţ Negru, dar şi fiul său, Victor, fost internaţional român.

Octavian Corduban s-a născut la 20 aprilie 1941, la Cernăuţi. A început hocheiul cu profesorul Ştefan Tomovici, în 1956. A jucat hochei pe gheaţă la Metalul Rădăuţi până în 1961, în acelaşi timp a jucat şi fotbal (portar) în Divizia B. Între anii 1961 şi 1969, a jucat la Dinamo Bucureşti, apoi un an la Steaua Bucureşti, iar din 1970 până în 1979 la CSM Dunărea Galaţi. Este maestru al sportului (din 1966) şi antrenor emerit (1999).