News

Octavian Jurma, un nou avertisment sumbru. “Este o alegere între banii lor şi viaţa noastră”

Cercetătorul Octavian Jurma a lansat un avertisment dur cu privire la posibilitatea ca România să rămână descoperită în fața valului 7 de Covid-19.
17.10.2022 | 22:59
Octavian Jurma un nou avertisment sumbru Este o alegere intre banii lor si viata noastra
Octavian Jurma se teme că România ar putea rămâne fără vaccinul adaptat pentru Omicron. Foto: facebook.com/JurmaOctavian, canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Plecând de la anunțul Ministerului Sănătății, care a transmis că nu se știe când va ajunge în România vaccinul Covid-19 adaptat la Omicron, cercetătorul Octavian Jurma și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un scenariu sumbru.

Semnalul de alarmă tras de Octavian Jurma

“(…) Este știrea zilei. Este o știre pe care nu mi-aş fi imaginat să o văd vreodată în pandemie, dar care este aliniată unui trend tot mai negaționist al discursului oficial.

ADVERTISEMENT

Este posibil să fim lăsați fără vaccinul actualizat (vaccinul bivalent) şi fără Paxlovid în valul 7 din motive strict politice.

(…) Trebuie să înțelegem un lucru simplu: problema nu este surplusul de vaccin, problema este deficitul de vaccinare. Excesul de vaccin ne costă bani. Deficitul de vaccin ne costă vieți.

ADVERTISEMENT

Din păcate nu este o simplă alegere între bani şi viaţă, este o alegere între banii lor şi viata noastră”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Temeri cu privire la sechele

În continuare, omul de știință a completat că îi înțelege şi pe cei care sunt mai îngrijorați de prețul gazelor naturale decât de prețul vaccinului şi al medicamentelor împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Totuși, el a atras atenția că lipsa lor îi poate îmbolnăvi grav pe cei care ar putea aplauda azi decizia guvernului. În acest context, Octavian Jurma s-a referit direct la ”Long Covid” (n.r. – Covid de lungă durată).

De asemenea, el a făcut apel la politicieni să se trezească în ceasul al 13-lea şi să facă ceea ce prevede Constituția, dar și ceea ce este moral. Altfel, el a precizat că din cauza sechelelor provocate în urma infectării cu teribila boală infecțioasă Covid-19, sistemul cardiovascular şi creierul sunt afectate.

ADVERTISEMENT

Jurma consideră că astfel, multe dintre morțile subite prezentate în jurnalele de știri au legătură cu acele sechele. În ultimul bilanț COVID-19 publicat de reprezentanții Ministerului Sănătății luni, 17 octombrie 2022, în România au fost înregistrate peste 300 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore.

 

ADVERTISEMENT