Sport

Octavian Morariu a câștigat un nou mandat de preşedinte Rugby Europe! Victorie zdrobitoare în alegeri

04.12.2020 | 18:47
Octavian Morariu a castigat un nou mandat de presedinte Rugby Europe Victorie zdrobitoare in alegeri
ADVERTISEMENT

Fostul mare rugbyst român Octavian Morariu a câștigat un nou mandat de preşedinte Rugby Europe, în cadrul Adunării Generale care s-a desfăşurat on-line.

Acesta conduce forul european al sportului cu balonul oval din 2013 și se află la al treilea mandat consecutiv.

ADVERTISEMENT

Mandatul de preşedinte câştigat vineri de Octavian Morariu este de patru ani.

Președintele Rugby Europe, Octavian Morariu, a fost reales în funcție

Preşedinte al Rugby Europe din 2013, Octavian Morariu, a fost reales în funcţie cu 51 de voturi din 63 posibile și l-a învins extrem de clar pe actualul vicepreşedinte al Federaţiei Ruse de Rugby, Kirill Yashenkov, care a primit 12 voturi.

”Mă bucur ca programul meu #RugbyforAll i-a convins pe majoritatea membrilor Rugby Europe. Avem o serie de proiecte votate de Adunarea Generală care vor duce Rugby Europe, mai departe, la nivelul următor.

ADVERTISEMENT

Prioritățile noastre rămân în continuare apărarea și promovarea valorilor rugbyului, promovarea unui rugby pentru toate țările, pentru toți jucătorii (femei, bărbați, tineri) și desigur în toate formatele (XV, X, VII, beach rugby, snow rugby, non-contact)”, a declarat Morariu după ce a fost reales.

Octavian Morariu a fost președintele Federației Române de Rugby între anii 2001 și 2003, iar din 2003 până în 2004 a fost președintele Agenției Naționale pentru Tineret și Sport (ANST), forul de conducere al sportului românesc în acea perioadă.

ADVERTISEMENT

Din 15 noiembrie 2004 și până pe 14 aprilie 2014, când și-a anunțat retragerea, s-a aflat în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, fiind cel de-al 15-lea președinte al forului olimpic român.

Dupa 15 ani în care România nu a mai avut niciun reprezentant în cadrul Comitetului Internațional Olimpic (CIO), la Buenos Aires (Argentina), unde au avut loc întâlnirea Biroului Executiv al CIO și cea de-a 125-a sesiune a CIO, a fost confirmat membru CIO pentru România, pe data de 10 octombrie 2013.

ADVERTISEMENT