Sport

Octavian Popescu a apelat la mental coach pentru a ieși din criză. Verdictul specialistului: „E super smart!”

Tavi Popescu este unul dintre cei mai mediatizați fotbaliști din România. Starul FCSB este însă în criză de formă și a solicitat ajutor specializat.
07.09.2022 | 10:13
Octavian Popescu a apelat la mental coach pentru a iesi din criza Verdictul specialistului E super smart
Octavian Popescu a apelat la mental coach pentru a ieși din criză. Verdictul specialistului: „E super smart!”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu (19 ani) a strălucit în sezonul trecut, dar în actuala ediție traversează o perioadă extrem de modestă. Superstarul FCSB-ului n-a mai dat gol din luna mai și face tot posibilul să iasă din criză. Decarul roș-albaștrilor participă la ședințe de mental coaching.

Octavian Popescu merge la ședințe de mental coaching pentru a ieși din criza de la FCSB

În acest sezon, Tavi Popescu a jucat un total de 13 meciuri în SuperLiga și UEFA Europa Conference League, perioadă în care n-a reușit decât două pase decisive. În ediția precedentă, al doilea căpitan al FCSB-ului a marcat 10 goluri și a oferit patru assist-uri.

ADVERTISEMENT

Pentru a ieșit din criză, fotbalistul în vârstă de 19 ani a apelat la mental coach-ul Bogdan Gribincea. Tavi nu este singurul jucător de la FCSB care i-a trecut pragul. Acesta a mai lucrat cu Adrian Șut și Sorin Șerban, dar și cu disponibilizații Alexandru Buziuc și Andrei Burlacu.

„Ce pot spune este că a venit la recomandarea unui alt coleg de la FCSB cu care lucrez. Așa s-a întâmplat cu toți: când au întâmpinat o problemă, au venit. Acum că întrebați, realizez că nu am niciun sportiv care să fi venit când era bine. Tavi este la început, avem câteva ședințe. Este un băiat foarte smart (n.r. – inteligent), foarte atent.

ADVERTISEMENT

E diferență de la cer la pământ (n.r. – față de televizor). Pare timid, dar asta se datorează faptului că are mult bun simț. În conversație 1 la 1 e super smart. Există și lucruri complicate pe care le fac, de obicei la ședința 8-9, dar cu el le-am făcut încă de la prima ședință!

 Toți jucătorii lucrează la asta, la rezistența la presiune, la frica de greșeală. Și în cazul lui apar aceleași provocări. Vorbim de presiune, de lipsa de încredere. Restul lucrurilor sunt personale”, a declarat Bogdan Gribincea, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică schimbă postul lui Tavi Popescu

FCSB se pregătește de un meci infernal. Vicecampioana României debutează în Grupa B din Conference League. Roș-albaștrii dau piept cu West Ham, la Londra, joi, 8 septembrie, de la ora 22:00. Totodată, Nicolae Dică vrea să schimbe sistemul de joc și a dezvăluit ce rol va avea Octavian Popescu.

„Cu jucătorii de la mijlocul terenului în sus, au fost nişte discuţii. Eu i-am întrebat. Unde te simţi bine, unde te vezi. Eu m-am dus atunci cu Tavi decar. Dar din ce am vorbit cu Tavi, nu poate juca cu spatele la poartă. Acum, făcând un alt sistem, voi încerca să-i integrez pe toți, să dea toți randamentul cel mai bun.

ADVERTISEMENT

Nu cred că a fost o eroare că l-am încercat pe Tavi în spatele atacantului, ne-am calificat în Conference League totuși, dar da, n-a avut randamentul ofensiv pe care l-am așteptat, deși defensiv a jucat bine. Vreau să-l văd și în noua poziție cum va fi”, a spus Dică, la Orange Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT