Sport

Octavian Popescu a renunțat la Bacalaureat pentru a se pregăti cu FCSB

Fotbalistul pe care Gigi Becali visează să încaseze o sumă record, Octavian Popescu, nu s-a prezentat la Bacalaureat pentru a nu rata pregătirea alături de echipă.
06.07.2021 | 09:40
Octavian Popescu a renuntat la Bacalaureat pentru a se pregati cu FCSB
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a driblat examenul maturității. ”Perla” lui Gig Becali a preferat să se concentreze pe fotbal, în detrimentul Bacalaureatului.

În vârstă de 18 ani, fotbalistul cu cea mai rapidă ascensiune în Liga 1, are alte priorități decât școala. Popescu trage tare să devină titular la FCSB și să prindă un transfer într-un campionat puternic a Europei.

ADVERTISEMENT

Fotbalul are prioritate pentru Octavian Popescu

Mai mulți fotbaliști din Liga 1, dar și români care evoluează în străinătate, între care și fundașul lui Juventus, Radu Drăgușin, au susținut în această perioadă examenul de Bacalaureat.

Nu și Octavian Popescu. Fotbalistul de la FCSB se concentrează strict pe activitatea sportivă și se va prezenta, probabil, la sesiunea din toamnă, dacă nu cumva între timp va apărea o ofertă care să-l convingă pe Gigi Becali să-i dea drumul în străinătate.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu nu este singurul fotbalist din lotul roș-albaștrilor care ar fi trebuit să dea BAC-ul în aceste zile. Și Ovidiu Perianu era pe liste, dar a ales, ca și coechipierul său, să nu se prezinte.

Decizia celor doi este puțin ciudată, în contextul în care FCSB efectuează pregătirea în România, ceea ce nu ar fi presupus un efort prea mare să se prezinte la examene.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, rapidistul Ștefan Pănoiu a luat 10 pe linie la examenul maturității, iar Radu Drăgușin a venit special din Italia pentru a susține probele de la Bacalaureat, pe care l-a promovat cu media 9,16.

Marile cluburi îl țin sub observație

Octavian Popescu a jucat în toate cele trei meciuri test pe care echipa sa le-a avut programate în ultima perioadă și a marcat un gol, contra divizionarei secunde Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 18 ani este monitorizat de mai multe cluburi din străinătate și ar putea face obiectul unui transfer care să reprezinte un nou record pentru Liga 1.

Pe masa patronului de la FCSB a ajuns o ofertă, de la Juventus Torino, de 13 milioane de euro, plus un procent de 15% dintr-un transfer ulterior, însă Gigi Becali vrea de patru ori mai mult.

32 de meciuri a disputat Octavian Popescu, în sezonul precedent al Ligii 1, în tricoul lui FCSB, marcând 4 goluri.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 2,18 este cota pentru o victorie a roș-albaștrilor. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT