Fotbal intern

Octavian Popescu, cifre remarcabile înainte de marele derby! E în Top 10 al jucătorilor din Europa

03.02.2021 | 15:44
Octavian Popescu cifre remarcabile inainte de marele derby E in Top 10 al jucatorilor din Europa
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei FCSB, Octavian Popescu, are cifre remarcabile înainte de marele derby cu Dinamo, el intrând într-un top select al celor mai buni tineri din Europa.

Într-un interviu pentru FANATIK, Lucian Sânmărtean s-a arătat încântat de prestațiile noului star din curtea lui Gigi Becali și apreciază faptul că acesta are curajul să dribleze.

ADVERTISEMENT

Laudele pentru puștiul de 18 ani vin și din curtea ”câinilor”, fostul mare jucător Cornel Dinu asemănându-l cu legendarul atacant Florea Dumitrache și considerând că poate ajunge mai sus decât a făcut-o Adrian Mutu.

Cifrele spectaculoase ale lui Octavian Popescu care îi înspăimântă pe dinamoviști înainte de derby

Jocul arătat de tânărul ”suflat” de FCSB din curtea Universității Craiova încântă pe toată lumea și sperie adversarii, iar faptul că la ultimul meci de campionat, cel câștigat cu Poli Iași, a reușit să-și treacă pentru prima dată numele pe lista marcatorilor în Liga 1 i-a adus și mai multe laude.

ADVERTISEMENT

Rămasă fără Dennis Man, plecat la Parma, Octavian Popescu pare urmașul natural al acestuia în poziția de extremă dreapta, iar cifrele senzaționale realizate până la marele derby cu Dinamo îl pun într-o lumină favorabilă.

Tânărul de 18 ani l-a făcut pe Gigi Becali să viseze cu ochii deschiși. Patronul FCSB-ului consideră că Popescu o să plece numai pentru suma de 100.000.000 de euro, acesta fiind convins că  puștiul este mult mai talentat decât Dennis Man sau Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

Iar cifrele din acest sezon reușite de Octavian Popescu l-au plasat într-un top select al fotbalului european. Noua ”perlă” a lui Becali a prins Top 10 al jucătorilor născuți în 2002 care evolează în Europa, conform analizei realizate de InStat.

Octavian Popescu se luptă cu noile staruri ale Barcelonei

Noua vedetă a lui Toni Petrea are un index InStat de 283 și se află într-o companie selectă în această ierarhie cu fotbaliști de la FC Barcelona, Borussia Dortmund, Ajax Amsterdam sau Sporting Lisabona, care se știe că au în spate academii foarte puternice.

ADVERTISEMENT

Liderul jucătorilor născuți în 2002 este de departe viitorul star de pe Camp Nou, Ansu Fati (index InStat – 323), urmat de Giovanni Reyna de la Borussia Dortmund (index InStat – 308) și Ryan Gravenberch de la Ajax Amsterdam (index InStat – 301).

Întregul Top 10 al cifrelor InStat din acest sezon al jucătorilor născuți în 2002 care au jucat minim 450 de minute în campionat (nu sunt luate în calcul meciuri jucate în europa sau cupe) este următorul:

  • Ansu Fati – Barcelona (index InStat – 323)
  • Giovanni Reyna – Borussia Dortmund (index InStat – 308)
  • Ryan Gravenberch – Ajax Amsterdam (index InStat – 301)
  • Nuno Mendes – Sporting Lisabona (index InStat – 297)
  • Adam Hlozek – Sparta Praga (index InStat – 291)
  • Eduardo Camavinga – Rennes (index InStat – 288)
  • Josko Gvardiol – Dinamo Zagreb (index InStat – 286)
  • Jeremy Doku – Rennes (index InStat – 285)
  • Pedri Gonzalez – FC Barcelona (index InStat – 284)
  • Octavian Popescu – FCSB (index InStat – 283)

Și această ierarhie îi dă mari speranțe lui Gigi Becali că va da un nou tun pe piația transferurilor în viitorul apropiat și va mai doborî o dată recordul de vânzare al unui jucător din Liga 1. Între timp, patronul ”roș-albaștrilor” a mai scăzut pentențiile pentru Popescu la 20 de milioane de euro, dar cu condiția să păstreze 20-25% dintr-un viitor transfer al fotbalistului.

Și asta pentru că Becali este de părere că Tavi Popescu va ajunge la un moment dat să valoreze 500.000.000 de euro, adică cât ar face la un loc starurile de la PSG, Neumar și Kylian Mbappe.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,02 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT