Fotbal intern

Octavian Popescu, comparat cu un fotbalist legendar al lui Milan: “Revelaţia momentului”

25.02.2021 | 23:49
Octavian Popescu comparat cu un fotbalist legendar al lui Milan Revelatia momentului
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, jucătorul lui FCSB, a fost comparat cu legenda lui AC Milan, Gianni Rivera, și chiar propus la Juventus de către fostul antrenor Gianni Di Marzio. Fostul antrenor al lui Napoli l-a evidențiat pe mijlocașul lui FCSB într-o emisiune radio.

Gianni Di Marzio a antrenat în trecut echipe precum Catanzaro, Napoli și Catania, iar apoi s-a reprofilat spre o carieră TV șiaxându-se pe comentariul meciurilor de fotbal.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune din Liga 1, Octavian Popescu a marcat pentru FCSB 1 gol și a dat 6 pase de gol în cele 19 meciuri în care și-a făcut apariția pe teren.

Octavian Popescu, comparat cu un fotbalist legendar al lui Milan: “Revelaţia momentului”

“În final, revelația momentului e Octavian Popescu, un mijlocaș român născut în anul 2002, care pare un nou Rivera (n.r. Gianni, mijlocașul legendar al lui Milan). Are un fizic bun și cred că ar fi o afacere foarte bună pentru cluburile din Italia, mai ales pentru Juventus”, a spus Di Marzio, în emisiunea „Maracana”, de la Radio TMW

ADVERTISEMENT

Pe lângă numele jucătorului român, Di Marzio a adus în discuție și doi jucători de la Fluminense, Metinho și Kaiki Da Silva, care sunt deja în vederile lui Pep Guardiola pentru un transfer la Manchester City.

De asemenea și la Napoli a propus doi jucători, pe Ibarhim Niame în rol de atacant central și Romain Perraud de la Brest pentru postul de fundaș lateral, acolo unde napoletanii duc lipsă de agresivitate ofensivă.

ADVERTISEMENT

Gianni Rivera, eroul unei semifinale de vis

Gianni Rivera rămâne unul dintre cei mai buni mijocași ofensivi din istoria fotbalului. Căștigător al Balonului de Aur în 1969, Rivera a reprezentat Italia la nu mai puțin de 4 ediții ale Cupei Mondiale.

Momentul de maxim al carierei a venit la ediția din 1970 a Cupei Mondiale, acolo unde Gianni Rivera a marcat golul victoriei în semifinala de vis câștigată cu scorul de 4-3 în fața Germaniei de Vest.

ADVERTISEMENT

Un fapt interesant este că la acel turneu final disputat în Mexic, Gianni Rivera nu a avut locul de titular garantat în echipa de start a Italiei, luptându-se într-un sistem numit “staffetta” cu alt jucător de legendă, Sandro Mazzola. Când Mazzola era pe teren Rivera lua loc pe bancă și invers, duel care într-un final a dus la înfrângerea din finala cu Brazilia.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 2,02 este cota pentru „total goluri: 3-6”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT