Sport

Octavian Popescu, pe lista viitoarelor staruri din fotbalul mondial! Topul în care se apropie de Karim Adeyemi, puştiul-minune al Germaniei

Octavian Popescu este fotbalistul momentului în Liga 1. Pentru starul de la FCSB nu vorbesc doar golurile de excepție și driblingurile de senzație, ci și cifrele, care îl apropie de cei mai talentați jucători din Vest.
02.02.2022 | 11:22
Octavian Popescu pe lista viitoarelor staruri din fotbalul mondial Topul in care se apropie de Karim Adeyemi pustiulminune al Germaniei
ADVERTISEMENT

Numele lui Octavian Popescu (19 ani) este pe buzele tuturor microbiștilor și specialiștilor din România în 2022. Atacantul a marcat două eurogoluri în derby-urile pe care FCSB le-a jucat cu CFR Cluj și Dinamo. Mai mult, în partida contra campioanei en-titre, „Tavi” a avut o evoluție excepțională, remarcată și apreciată chiar și de rivali.

În acest sezon, fotbalistul născut la Nucet a îmbrăcat tricoul roș-albastru în 22 de meciuri, perioadă în care a înscris șase goluri și a oferit două pase decisive. Astfel, Popescu este al doilea cel mai bun marcator al echipei, la egalitate cu Ianis Stoica, ierarhia fiind condusă de Florin Tănase, cu nouă reușite.

ADVERTISEMENT

Golurile cu CFR Cluj și Dinamo l-au propulsat pe Octavian Popescu în topul viitoarelor staruri din fotbalul mondial

Ediția cu numărul 366 a săptămânalului CIES Football Observatory a prezentat o listă cu cei mai buni 100 de fotbaliști, conform index-ului InStat, născuți după anul 2002 și care evoluează în afara celor cinci campionate de top din Europa (n.r. – Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța).

Starul derby-urilor cu CFR Cluj și Dinamo, datorită golurilor „specialitatea casei”, Octavian Popescu reușește să se claseze pe locul 6 în topul celor mai buni 20 de tineri atacanți ai continentului.

ADVERTISEMENT

„Perla” lui Gigi Becali are un index de 244,6 și ține aproape de Karim Adeyemi (20 de ani). Puștiul-minune al Germaniei, care evoluează la RB Leipzig și care este cotat de transfermarkt la 35 de milioane de euro, are un index de 249,7, al patrulea în topul atacanților. Între Adeyemi și Popescu se situează cehul Adam Hlozek (19 ani), cu indexul InStat fixat la 247,5.

Această ierarhie a atacanților este condusă de Jakub Kaminski (19 ani), fotbalist de la Lech Poznan. Polonezul evaluat la 10 milioane de euro are un index de 263,4. Podiumul este completat de nigerianul lui FC Copenhaga, Akinkunmi Amoo (19 ani), cu un index de 259,6 și de Sebastiano Esposito (19 ani). Italianul împrumutat de Inter la FC Basel are un index de 252,6.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali vrea 100 de milioane pe Octavian Popescu

Octavian Popescu mai are contract cu FCSB până în vara lui 2024, dar FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că fotbalistul are unul dintre cele mai mici salarii din Liga 1. Deși este în topul celor mai buni tineri atacanți din Europa, „Tavi” câștigă doar trei mii de euro pe lună, iar Gigi Becali speră să obțină în schimbul său o sumă de transfer colosală: 100 de milioane de euro!

„Dacă-l ia cineva acum cu 30 de milioane, îl fură pe Tavi Popescu. Dacă îl mai țin doi ani, fără 100 nu-l mai dau. De ce crezi că am intrat eu? Am zis că nu mai intru, dar trebuie să intru să fac marketing.

ADVERTISEMENT

Acum va apărea peste tot în ziare că mi-e frică de faptul că vine un club și-l fură pe Tavi cu 30-40 de milioane. Oamenii văd și zic ‘ia să ne uităm, dom’ne, cine e jucătorul ăsta așa interesant’!”, declara Gigi Becali, într-o intervenție la Digi Sport.

Încă trei nume surpriză propuse de fotbalul românesc în topul celor mai buni tineri din Europa

Dacă Tavi Popescu strălucește în topul celor mai buni tineri atacanți din Europa, Liga 1 se remarcă și la capitolul portari. Cu un index InStat de 239, Otto Hindrich (19 ani), de la CFR Cluj, ocupă locul 3, după Oliver Dovin (Hammarby, index 244) și Maarten Vandevoordt (Genk, index 243,1). Ceva mai jos, pe poziția a 12-a și cu un index de 223,1, se află goalkeeperul lui FC U Craiova 1948, Robert Popa (18 ani).

Cel mai bine cotat fotbalist din Europa din punct de vedere al index-ului InStat este superstarul lui Ajax, Ryan Gravenberch: 294,8. Evaluat la 35 de milioane de euro, olandezul în vârstă de 19 ani conduce, evident, și topul mijlocașilor, din care face parte și un român.

Este vorba despre Marius Corbu (19 ani), fotbalist crescut de Csikszereda și care, din 2020, joacă la Puskas Akademia FC, alături de Alexandru Băluță. Sezonul acesta, Corbu a jucat, în toate competițiile, 23 de meciuri, a marcat cinci goluri și a oferit un assist. E cotat de site-ul Transfermarkt la 600 de mii de euro și are index-ul InStat fixat la 238,2, locul 19 în clasamentul mijlocașilor.

  • 1,9 milioane de euro este cota de transfer a lui Octavian Popescu, potrivit transfermarkt.com

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC U Craiova 1948: 1,93 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT