Sport

Octavian Popescu, înjurat de Peluza Sud, ovaţionat de ultraşii de la “Uniţi sub Tricolor”! Ce nu s-a văzut la tv în România – Grecia 0-1

România a pierdut în faţa Greciei, scor 0-1, la debutul lui Edi Iordănescu. Stadionul Steaua a fost aproape plin, la meci fiind prezente şi două facţiuni de ultraşi: Peluza Sud şi "Uniţi sub Tricolor".
25.03.2022 | 22:09
Octavian Popescu injurat de Peluza Sud ovationat de ultrasii de la Uniti sub Tricolor Ce nu sa vazut la tv in Romania  Grecia 01
Peluza Sud Steaua l-a înjurat pe Octavian Popescu în debutul în echipa naţională
ADVERTISEMENT

România a cedat cu 0-1 în meciul amical împotriva Greciei. Edi Iordănescu nu a avut parte de debutul pe care îl visa pe banca primei reprezentative, gafele apărării noastre fiind taxate de Bouchalakis, în minutul 39. În prima reprezentativă a debutat şi Octavian Popescu, care a fost ovaţionat de o mare parte a stadionului şi huiduit de ultraşii de la Peluza Sud.

Ce nu s-a văzut la tv în România – Grecia 0-1

Agitația la stadionul Steaua a început cu două ore înainte de meci, când și traficul din zonă a început să fie mai greoi, în ciuda faptului că polițiștii dirijau traficul în toate intersecțiile apropiate de arenă.

ADVERTISEMENT

Atmosfera din fața stadionului a fost una caldă, întreținută și de o fanfară, care a adunat în fața Peluzei Nord câteva sute de fani. La meciu au venit și câteva zeci de fani greci, unii dintre ei stabiliți în România, alții care au condus o zi pentru a ajunge la meciul cu “tricolorii”.

Suporterii
Suporterii “tricolori”

Bulevardul Ghencea, blocat cu o oră înainte de meci! S-au făcut cozi la intrarea în stadion

Însă, aglomerația a început cu adevărat când mai era o oră până la startul meciului. Bulevardul Ghencea a fost blocat, iar la porțile stadionului s-au format cozi de sute de fani, nemulțumiți de faptul că accesul în stadion era greoi.

ADVERTISEMENT

La startul meciului aproape tot stadionul a fost plin și au rămas doar aproximativ 2000 de locuri libere. În cele două peluze i-am regăsit pe ultrașii de la Sud Steaua, iar în partea de nord au fost cei de la “Uniți sub tricolor”.

Ultraşii de la Peluza Sud, mesaje anti-FRF şi anti-Burleanu

Ultrași steliști au venit cu un banner: “Vrem Steaua în A!” și cu injurii la adresa FRF și a președintelui Burleanu. Of-ul fanilor roș-albaștrii este că echipa lor nu are drept de promovare conform criteriilor Federației. De aici și nemulțumirea față de Burleanu și FRF.

ADVERTISEMENT
Peluza Sud Steaua
Peluza Sud Steaua

“Uniţi sub Tricolor”, mesaje xenofobe împotriva Ungariei

În timpul de reculegere ținut pentru victimele războiului din Ucraina tot stadionul a tăcut, spre deosebire de alte episoade asemănătoare în care se auzeau scandări din tribune. După momentul de reculegere, fanii de la cele două peluze și-au reluat recitalul.

Dacă Peluza Sud avea ținta pusă pe FRF, cei de la “Uniți sub Tricolor” au avut în repertoriu scandări xenofobe împotriva maghiarilor. Însă, acestea au fost episodice şi majoritatea scandărilor au fost pentru încurajarea echipei.

ADVERTISEMENT

Edi, ca un leu în cuşcă! Moment de uluială în minutul 22

Edi Iordănescu era ca un leu în cușcă încă de la începutul meciului. A stat mai mereu în afara liniei și e câteva ori chiar a făcut pasul în teren pentru a-și încuraja sau certa jucătorii. Și reprezentanții grecilor au trăit partida la capacitate maximă, analiștii video de la masa presei fiind extrem de vocali la ocaziile elenilor.

O fază care a creat uluială atât în teren, cât şi în tribune s-a petrecut în minutul 22. Arbitrul a validat iniţial o reuşită a grecilor, după devierea lui Giakoumakis, însă după câteva secunde şi o discuţie cu arbitrul asistent, a anulat reuşita pe motiv de offside.

Grecii au deblocat tabela în finalul primei reprize!

Nu a mai fost cazul în finalul reprizei la reuşita lui Bouchalakis, care a deblocat tabela după o centrare excelentă a lui Rota, spre dezamăgirea lui Edi Iordănescu şi spre exaltarea staff-ului lui Gus Poyet, care s-a îmbrăţişat în tribune.

Chiar dacă fanii au fost controlaţi “la sânge” în momentul intrării în tribune, spre finalul reprizei au fost aprinse şi fumigenele. La cabine s-a intrat cu 1-0 pentru eleni, singura şansă importantă a României fiind ratată de “grecul” Mitriţă.

Suporterii de la
Suporterii de la “Uniţi sub Tricolor” au aprins fumigene

Repriza secundă a început fără schimbări în niciuna dintre echipe. Atmosfera din tribune a fost întreţinută de cele două peluze, ultraşii de la “Uniţi sub Tricolor” cântând non-stop şi având un mesaj naţionalist, care bate şi spre conflictul de la graniţele ţării: “Slavă României!”

Slava României
Slava României

Minutul 60 avea să consemneze debutul lui Tavi Popescu în echipa naţională. Atacantul celor de la FCSB a fost ovaţionat la scenă deschisă de tot stadionul, mai puţin de Peluza Sud, care poartă de ani de zile războiul cu FCSB pentru siglă şi marcă.

Octavian Popescu, la una dintre primele atingeri în natională
Octavian Popescu, la una dintre primele atingeri în natională

Tavi Popescu, primit cu urale de “Uniţi sub Tricolor”, huiduit în Peluza Sud

Mai mult, la fiecare atingere de balon, ultraşii din Peluza Sud l-au huiduit pe tânărul în vârstă de 19 ani. De cealaltă parte, ultraşii de la “Uniţi sub Tricolor” i-au scandat numele lui Popescu, în momentul debutului.

Tribunele s-au ridicat pentru prima dată în picioare în minutul 68 când Tavi Popescu a pornit într-o cursă spre poarta adversă, însă acţiunea a fost finalizată cu şutul lui Răzvan Marin, respins în corner.

Radu Drăguşin a debutat în naţionala României!

“Tricolorii” au fost aproape de gol prin Adrian Rus. Lovitura de cap a fundaşului central a lovit bara elenilor. Atacurile elevilor lui Iordănescu s-au intensificat, însă fără efect pe tabela de marcaj. Grecii au avut şi ei câteva contraatacuri tăioase, însă le-a lipsit ultima pasă.

În minutul 88, s-a consemnat un nou debut în echipa naţională. Radu Drăguşin, fundaşul lui Juventus Torino, a debutat în prima reprezentativă, înlocuindu-ul pe Adrian Rus.

Finalul de meci a curs în favoarea grecilor care au reuşit să câştige la limită şi să strice debutul lui Edi Iordănescu pe banca naţionalei României. Ca tacâmul să fie complet, la final Peluza Sud a scandat demisia, însă cel mai probabil nu se refereau la Edi Iordănescu, ci la conducerea Federaţiei.

  • 28.000 de oameni au fost pe stadionul Steaua la România – Grecia
  • 2 jucători au debutat în naţionala României în acest meci (Tavi Popescu şi Radu Drăguşin) 

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,45 este cota pentru ”2 solist” la meciul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT