Fotbal intern

Octavian Popescu, maşinăria de scos penalty-uri de la FCSB! Trei faze în care şi-a salvat echipa

19.01.2021 | 22:11
Octavian Popescu masinaria de scos penaltyuri de la FCSB Trei faze in care sia salvat echipa
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a obţinut o lovitură de pedeapsă la Ovidiu, după ce a fost faultat în careu de Boboc. A transformat Florin Tănase şi a adus egalarea în partida cu Viitorul.

Este a treia lovitură de pedeapsă pe care o obţine fotbalistul de la FCSB în acest sezon. Toate în momente foarte complicate pentru echipa sa.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu s-a mişcat mai repede decât Boboc şi a căzut imediat după ce a simţit contact. Fază la care Istvan Kovacs a considerat că sunt circumstanţe pentru a acorda o lovitură de pedeapsă.

Octavian Popescu, trei lovituri de pedeapsă scoase pentru FCSB. Toate în momente dificile pentru echipa sa

După ce penalizase în prima repriză şi o intervenţie în careul FCSB, asupra lui Alexandru Măţan. Şi el un specialist în obţinerea de lovituri de pedeapsă. Popescu este la al treilea penalty pe care îl obţine pentru FCSB, toate venite în momente în care echipa sa suferea.

ADVERTISEMENT

De altfel, primul meci în care Octavian Popescu s-a făcut remarcat a fost cel de la Mediaş, când atacantul de 18 ani a obţinut o lovitură de pedeapsă în ultimele minute. Era 2-2, iar FCSB părea să cedeze două puncte în acea partidă. Reluările TV au demonstrat că Popescu a simulat la acea fază, iar lovitura de pedeapsă nu ar fi trebuit acordată.

După meciul cu FC Argeş, Octavian Popescu a fost titularizat în etapa următoare, cu UTA. FCSB a avut mari probleme în încercarea de a desface defensiva arădenilor. Popescu a rezolvat problema după ce a obţinut o lovitură de pedeapsă în minutul 76. FCSB a deschis scorul prin Mann, iar scorul final a fost 3-0. După alte două goluri marcate în minutele de prelungiri.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu este cel mai lăudat tânăr fotbalist al celor de la FCSB, iar Gigi Becali este convins că va încasa o avere pentru fotbalistul său. Expert în obţinerea loviturilor de pedeapsă, Popescu nu a fost la fel de eficient şi în faţa porţilor. Nu a reuşit să marcheze niciun gol în acest sezon.

Octavian Popescu a fost adus la FCSB în această vară, de la Universitatea Craiova. Oltenii nu au crezut în potenţialul fotbalistului de 18 ani, decizie pe care o regretă în prezent.

ADVERTISEMENT

Popescu este cotat la 350.000 de euro conform Transfermarkt. A ajuns deja la 12 partide jucate în acest sezon de Liga 1.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 2,10 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT