Fotbal international

Octavian Popescu și-a ales favorita pentru Cupa Mondială din Qatar: „Sunt jucători acolo care știu cu mingea”

Octavian Popescu a disputat două meciuri amicale cu România U21 în noiembrie. Fotbalistul celor de la FCSB a dezvăluit numele echipei pe care o susține la CM din Qatar.
22.11.2022 | 10:08
Octavian Popescu sia ales favorita pentru Cupa Mondiala din Qatar Sunt jucatori acolo care stiu cu mingea
Octavian Popescu și-a ales favorita pentru Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: FRF.ro.
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a avut o evoluție consistentă în cele două partide amicale disputate de România U21 în luna noiembrie. „Tricolorii” lui Emil Săndoi au trecut de CSA Steaua, scor 4-2 și au remizat cu FC Argeș, scor 2-2. La finalul meciului cu piteștenii, Octavian Popescu a dezvăluit numele echipei favorite pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Octavian Popescu și-a ales favorita pentru Campionatul Mondial din Qatar: „Țin cu Brazilia”

Octavian Popescu a deschis repede scorul în meciul cu FC Argeș. „Perla” celor de la FCSB a înscris după doar 36 de secunde după o eroare în defensiva echipei lui Marius Croitoru. La finalul remizei de pe Stadionul „Nicolae Dobrin”, Octavian Popescu le-a dezvăluit jurnaliștilor numele echipei pe care o susține și o vede favorită la câștigarea trofeului în Qatar.

ADVERTISEMENT

„Țin cu Brazilia la Mondial, pentru că joacă Neymar acolo și sunt jucători care știu cu mingea, mai tehnici”, a declarat Octavian Popescu. Selecționata lui Tite va debuta, joi, 24 noiembrie, ora 21:00 la Cupa Mondială din Qatar împotriva Serbiei.

Din grupa Braziliei mai fac parte Camerun, pe care o va întâlni în ultima etapă a grupelor și Elveția, adversara României din preliminariile Campionatului European din 2024, cu care va da piept pe 28 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, despre meciurile României U21 cu CSA și FC Argeș: „Este ciudat”

România U21 a jucat ultimele două meciuri ale anului, înaintea Campionatului European 2023, cu două echipe de club din România. În Ghencea, „tricolorii” au învins-o spectaculos pe CSA Steaua, în timp ce în Argeș au remizat cu formația lui Marius Croitoru.

Octavian Popescu a dezvăluit cum s-a simțit pe teren și speră ca naționala mare să facă pasul la un turneu final după o pauză de 8 ani. „Da, este cam ciudat să joci la echipa națională împotriva unei echipe de club, dar trebuie să ne pregătim. Nu m-am simțit ca la un meci din campionat, e ciudat.

ADVERTISEMENT

Legat de un eventual transfer, mai am mult de muncă, în primul rând și sper să îmi ajut echipa de club, cât și echipa națională și sper să ne calificăm la un turneu final cu naționala mare”, a mai spus Octavian Popescu.

MM Stoica, dezamăgit de Virgil Van Dijk la Cupa Mondială din Qatar

MM Stoica este de părere că Virgil Van Dijk traversează o scădere de formă. Managerul general al celor de la FCSB este impresionat de aspectul masiv al jucătorilor batavi. Olanda a obținut victoria cu Senegal, scor 2-0 în finalul partidei din prima etapă a grupei A de la Campionatul Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

„Se ducea spre un 0-0, dar așa e cu echipele mari, îți pot marca oricând, fără să se obosească prea mult. Parcă nici Van Dijk nu mai e acel Van Dijk înainte să fie nenorocit de Pickford în derby-ul prieteniei cu Everton.

Olandezii sunt cei mai mari oameni din lume. Mergeam mereu la tragerile la sorți și mă minunam cât de înalți erau, chiar mă întrebat dacă toți sunt așa. Recent am citit că ei sunt cel mai înalt popor din lume.

Senegal era o atracție pentru că era Sadio Mane. Dacă nu era Sadio Mane, era Mendy vedeta, dar iată că a gafat. Nu e nici Senegalul ceva de speriat. Ca să faci o echipă din jucători africani, care să ajungă la nivelul Angliei sau al Franței, trebuie să faci o selecționată a întregului continent, altfel nu ai cum”, a declarat MM Stoica, la TV OrangeSport.

ADVERTISEMENT