Fotbal international

Octavian Șovre, surprins când i-a cerut autograf lui Haaland. Reacții acide împotriva arbitrului. Ce a zis Guardiola. Video

07.04.2021 | 08:45
Octavian Sovre surprins cand ia cerut autograf lui Haaland Reactii acide impotriva arbitrului Ce a zis Guardiola Video
ADVERTISEMENT

Arbitrul asistent Octavian Șovre s-a aflat în centrul atenției la finalul partidei Manchester City – Dortmund, din prima manșă a sferturilor de finală din Champions League, când pe tunelul ce ducea la vestiare i-a cerut un autograf lui Erling Haaland.

Șovre și Ovidiu Hațegan s-au aflat pentru prima dată la un meci de Champions League după scandalul de rasism de la întâlnirea PSG – Istanbul Bașakșehir, din decembrie, iar centralul a avut mai multe faze controversate care au stârnit furia nemților.

ADVERTISEMENT

Liderul din Premier League s-a impus cu 2-1, dar Dortmund a protestat vehement după ce Hețagan a anulat golul de 1-1 reușit de Bellingham dictând joc periculos.

La finalul meciului Manchester City – Dortmund, Octavian Șovre i-a cerut un autograf lui Haaland

Deși toată atenția era îndreptată către brigada de arbitri din țara noastră care apărea prima dată în Champions League după nebunia de la Paris, iar jocul Manchester City – Dortmund a fost unul extrem de dificil, Octavian Șovre a ținut să iasă în evidență la final.

ADVERTISEMENT

După încheierea meciului, pe tunelul de la vestiare, asistentul a fost surprins de camerele de luat vederi cum îi cere un autograf atacantului Borussiei Dortmund, Erling Haaland, lucru care, conform specialiştilor, nu va fi pe placul UEFA.

Fostul jucător al celor de la Manchester United, Owen Heargreves, prezent în studioul postului BT, s-a arătat indignat de atitudinea lui Șovre: ”Arbitrii au avut o primă repriză dificilă și au judecat greșit o mulțumite de faze. Poți să fii fan, dar nu poți să faci asta în fața celorlalți jucători, pur și simplu nu se vede cum trebuie”.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola l-a apărat pe Octavian Șovre

”Nu există niciun moment potrivit pentru aşa ceva, pur şi simplu nu poţi face asta dacă eşti oficial. E un gest copilăresc”, a spus și fostul internațional englez Joelon Lescott.

În schimb, antrenorul celor de la Manchester City, Josep Guardiola, a afirmat că nu vede nicio problemă în faptul că asistentul și-a dorit să aibă o amintire: ”Nu văd care e problema. Dacă e fan şi era acolo? Arbitrii au fost foarte buni”.

ADVERTISEMENT

Octavian Șovre Manchester City - Dortmund

Jadon Sancho l-a pus la zid pe Ovidiu Hațegan

Presa internațională a scris despre momentul cu Șovre și Haaland și anunță că asistentul ar putea avea probleme. ”Haaland a fost oprit de tuşierul Octavian Şovre după fluierul final, în timp ce se îndrepta spre vestiarele de pe Etihad, şi a dat un autograf, la cererea arbitrului”, a punctat The Independent.

”Incidentul i-ar putea crea probleme asistentului. Haaland este unul dintre cele mai mari staruri ale fotbalului mondial şi jucătorul despre care s-a scris cel mai mult în ultima vreme”, a notat și Talk Sport.

În schimb, Ovidiu Hațegan a primit foarte multe critici pentru prestația sa. I s-a reproșat golul anulat celor de la Borussia Dortmund și penalty-ul dictat pentru Manchester City, fază asupra căreia a revenit după ce a consultat VAR.

”Arbitrul ăsta are nevoie de o verificare!”, a scris mijlocașul Jadon Sancho pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT