Sport

Ofertă uriașă pentru Ștefan Târnovanu. De ce refuză Gigi Becali să îl cedeze pe portarul FCSB-ului: „Am spus 10 milioane. N-am ce să fac”

Gigi Becali a anunțat că a primit o ofertă concretă pentru a-l ceda pe Ștefan Târnovanu de la FCSB, dar că nu ia în calcul această variantă. Ar fi dispus să renunțe la portar doar pentru 10 milioane de euro.
23.07.2022 | 11:58
Oferta uriasa pentru Stefan Tarnovanu De ce refuza Gigi Becali sa il cedeze pe portarul FCSBului Am spus 10 milioane Nam ce sa fac
Ofertă uriașă pentru portarul FCSB-ului, Ștefan Târnovanu. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
26-07-2022
09:41

A crescut oferta pentru Ștefan Târnovanu

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Palat pentru a anunța că Nicolae Dică este noul antrenor, Gigi Becali a vorbit și despre ofertele primite pe numele lui Florin Tănase și Ștefan Târnovanu. În ceea ce îl privește pe portar, acesta avea deja o ofertă de 2 milioane de euro, care a crescut însă între timp la 4 milioane de euro.

„Florin Tănase nu ştiu, i-am spus că vorbim după meciul de joi. Dar Tănase fără 3 milioane nu pleacă. Apoi a venit şi pentru Târnovanu, am ajuns de la 2 la 4 milioane. Numai că nu îl dau cu 4 milioane.

Nu îi fac nicio evaluare. I-am spus 10 milioane pentru Târnovanu. N-am ce să fac? Dacă nici pe cei care sunt buni nu iau preţ bun, n-am cum să ţin fotbalul. Am găsit un atacant, să văd dacă pot să îl iau”, a declarat Gigi Becali.

 

Ștefan Târnovanu și-a câștigat sezonul trecut postul de titular la FCSB și a avut prestații impresionante. A comis o primă eroare în partida cu Saburtalo, la unica reușită a partidei, dar și în Georgia a avut multe intervenții de top.

Gigi Becali, ofertă concretă pentru Ștefan Târnovanu. Câți bani a primit și cât își dorește pentru a-l lăsa pe portar să plece de la FCSB

Portarul de 21 de ani a stârnit interes din partea altor echipe, anunță Gigi Becali. Patronul FCSB a refuzat o ofertă concretă pentru Târnovanu, aparent destul de atractivă: două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Am avut ofertă pentru Târnovanu, m-au întrebat dacă vreau două milioane de euro. Ce, sunt cerșetor? Să vând portar… Eu nu vreau să recuperez două milioane, vreau să recuperez 20. Când sunt 20, nu poți să recuperezi două. Trebuie să gestionezi afacerea și să iei 20.

Dacă ai un diamant, trebuie să îl șlefuiești și să iei banii pe cât e valoarea lui. Eu am dat totuși un preț pentru Târnovanu. Am zis că vreau 10 milioane de euro. ‘Păi cum bre nea Gigi’, nu i-a convenit. Păi are 1,98, 21 de ani (n.r. – Târnovanu are 22 de ani), e 10 milioane de euro”, a declarat Gigi Becali la ProArena.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu renunță la Ștefan Târnovanu decât pentru 10 milioane de euro. Dar este dispus să îl cedeze pe Andrei Vlad cu 500.000 de euro

Totuși, Gigi Becali le-a oferit și o variantă de rezervă, mult mai accesibilă, celor interesați de Târnovanu. Andrei Vlad este de vânzare la reducere. “Messi al portarilor” poate pleca fără probleme: “Le-am spus că pe Vlad vreau doar 500.000 de euro”, a mai precizat Becali.

Decizia de a refuza oferta pentru Ștefan Târnovanu este oarecum surprinzătoare în condițiile în care Gigi Becali a anunțat în ultima perioadă în mai multe rânduri că vrea să lichideze tot și să se retragă din fotbal.

ADVERTISEMENT

Cotat la 700.000 de euro conform Transfermarkt.de, Ștefan Târnovanu a împlinit 21 de ani îl luna mai. A jucat 10 partide în sezonul trecut în campionat, toate în play-off. Prestațiile sale au fost extrem de apreciate și în acest sezon a început ca titular și în SuperLigă și în Conference League.

Ștefan Târnovanu a fost convocat la echipa națională, dar nu a apucat să debuteze. Andrei Vlad a jucat într-o partidă amicală sub “tricolor”

Ștefan Târnovanu a fost crescut la ACSM Poli Iași și a mai jucat la Miroslava și Sportul Snagov înainte de a fi transferat la FCSB în 2020. A fost în lotul României la ultima acțiune a echipei naționale, dar nu a debutat încă. A jucat în schimb o partidă pentru selecționata U21.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad a ajuns pe banca de rezerve după o gafă comisă într-o partidă pierdută de FCSB la Pitești, cu FC Argeș. De atunci nu a mai fost folosit în echipa de start, mai ales în condițiile evoluțiilor excelente ale lui Târnovanu.

Andrei Vlad a debutat la echipa națională a României în iunie 2021, într-un amical pierdut în fața Georgiei, scor 1-2. Acea selecție a rămas și singura pentru el. Este și el cotat tot la 700.000 de euro.

În următoarea etapă din SuperLigă, FCSB o va înfrunta pe Rapid, pe Giulești, partidă programată duminică, de la ora 21:30. FCSB are doar un punct după prima etapă, în care a remizat cu U Cluj, scor 1-1.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „sub 2,5 goluri în meci” la Rapid – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT