Fotbal intern

Ofertă de 400.000 de euro pentru un titular de la Dinamo. Negoiţă a refuzat… să ia o decizie, iar PCH a spus „Nu!” afacerii

28.05.2020 | 19:17
Oferta de 400000 de euro pentru un titular de la Dinamo Negoita a refuzat sa ia o decizie iar PCH a spus Nu afacerii
ADVERTISEMENT

Dinamo nu e în cea mai bună situaţie, dar pe adresa clubului vin în continuare oferte pentru jucători. Ultima dintre ele, de 400.000 de euro, este pentru Ricardo Grigore (21 ani). Ionuţ Negoiţă, acţionarul majoritar, nu a dorit să dea vreun răspuns fără acordul suporterilor, pentru a se feri de conflicte. Peluza „Cătălin Hîldan” a refuzat însă oferta.

Suporterii au blocat transferul lui Ricardo Grigore

Situaţia financiară a clubului din Ştefan cel Mare e departe de pretenţiile unei formaţii cu asemenea palmares. Ionuţ Negoiţă refuză să mai investească. Vânzarea clubului a picat. Iar singurii care mai aduc bani în vistierie sunt fanii „alb-roşiilor”, prin proiectul DDB.

ADVERTISEMENT

La urechile lui Ionuţ Negoiţă a ajuns o ofertă de 400.000 de euro pentru Ricardo Grigore. Ioan Becali este cel care i-a prezentat afacerea patronului de la RIN, conform Prosport, dar acesta a refuzat… să ia o decizie.

Între Negoiţă şi PCH există tensiuni, iar acţionarul majoritar nu a vrut să îşi asume niciun risc. De aceea, s-a consultat cu ultraşii în ceea ce priveşte propunerea de transfer pentru Ricardo Grigore, un produs al clubului, mai ales că suporterilor nu le-a picat bine vânzarea lui Ciobotariu la CFR.

ADVERTISEMENT

„Nu suntem de acord să mai vindem tinerii de viitor ai clubului pe bani puțini! L-ai lăsat pe Ciobi să plece pe 150.000 de euro. Nu vrem să plece și Ricardo pe bani puțini. Prețul lui în acest moment este de un milion de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer. Doar așa suntem de acord să plece“, i-ar fi spus suporterii lui Negoiţă.

Patronul s-a lăsat înduplecat, dar numai cu o condiţie. DDB trebuie să facă rost în continuare de fonduri pentru susţinerea clubului. Primul obiectiv: achitarea datoriilor către Stat. Altfel, baza de la Săftica, depusă ca garanţie, ar fi în pericol.

ADVERTISEMENT

Proiectul fanilor dispune, în acest moment, de circa 100.000 de euro – bani strânşi din cotizaţii -, dar suma este insuficientă pentru a acoperi datoriile cifrate la 220.000. Ajutorul poate veni şi de la Ionel Dănciulescu. Oficialul dinamovist s-a arătat dispus să împrumute clubul cu 50.000, dar vrea garanţii că îşi va primi banii înapoi din prima tranşă a drepturilor tv din sezonul următor.

Ricardo Grigore este un fundaş central de 1,91m şi 21 de ani. În acest sezon, el a jucat în 15 partide pentru Dinamo, marcând de 3 ori (11 jocuri şi 2 goluri în sezonul regular, 2 meciuri în play-out şi 2 partide şi un gol în Cupa României).

ADVERTISEMENT

În toată cariera, Grigore are 48 de meciuri şi 5 goluri pentru prima echipă a „câinilor“. Are două prezenţe pentru România U21 şi două pentru U19. Cota lui pe site-urile de specialitate este de fix 400.000 de euro. Maximul l-a atins în iunie 2019, când valora 700.000.

ADVERTISEMENT