Sport

Oficial. Lorenzo Insigne, cel mai bine plătit jucător din istoria MLS. A acceptat oferta faraonică a celor de la Toronto FC

Dragostea lui Lorenzo Insigne pentru Napoli este nemăsurată, însă ultima ofertă pe care a primit-o de la un club din MLS este cu adevărat fabuloasă și nu poate fi refuzată.
08.01.2022 | 18:55
Oficial Lorenzo Insigne cel mai bine platit jucator din istoria MLS A acceptat oferta faraonica a celor de la Toronto FC
Lorenzo Insigne a fost prezentat oficial la Toronto FC. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
08-01-2022
16:54

Oficial. Lorenzo Insigne a semnat cu Toronto FC

Inevitabilul s-a produs. Lorenzo Insigne a semnat un contract valabil pentru patru sezoane cu Toronto FC și a doborât recordul deținut de Zlatan Ibrahimovic, devenind oficial cel mai bine plătit jucător din istoria MLS.

Este o zi istorică și fericită pentru clubul nostru. Lorenzo este un atacant de clasă mondială aflat la apogeul carierei sale. El este campion european cu Italia și a jucat pe cele mai mari arene în timpul carierei sale la Napoli”, a declarat președintele formației canadiene. Trebuie spus, însă, că starul italian își va începe aventura peste ocean abia la vară, după expirarea înțelegerii cu napoletanii.

Cu excepția unor împrumuturi la echipe mai mici în perioada în care se afla la începutul carierei, Insigne a jucat numai pentru gruparea napoletană și este un adevărat idol în sudul Italiei.

Însă, în ultimul an el a refuzat constant propunerile lui Aurelio de Laurentiis de a-și prelungi contractul și a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori ca în finalul carierei să semneze o înțelegere care să fie avantajoasă din punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Lorenzo Insigne, ofertă fabuloasă de la Toronto FC

Și această ofertă nu s-a lăsat prea mult așteptată. Canadienii de la Toronto FC, care au fost o dezamăgire cruntă în sezonul precedent din MLS, i-au pus pe masă lui Lorenzo Insigne un contract cu adevărat incredibil și care este greu de egalat chiar și de cluburi din Europa.

Presa italiană scrie că atacantul de 30 de ani și-ar fi dat acordul să meargă la Toronto din vară, care i-a oferit un contract pe cinci sezoane cu un salariu anul de 9.500.000 de euro, iar anunțul oficial se va face la începutul lui 2022, după ce fotbalistul va intra în ultimele 6 luni de contract cu Napoli.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, formația patronată de Aurelio De Laurentiis își va pierde gratis superstarul, lucru care cu siguranță nu va fi pe placul fanaticilor suporteri. De altfel, Insigne speră că fanii îi vor înțelege alegerea și nu-l vor huidui la ultimele sale meciuri pentru Napoli.

Insigne visează la titlu în ultimul an cu Napoli

Cel mai mare vis al lui Lorenzo Insigne este să-și încheie aventura la Napoli cu un titlu de campion. Sudiștii au avut un start perfect de sezon și s-au aflat mult timp în fruntea clasamentului, dar pașii greșiți din ultimele runde i-au coborât pe treapta a treia, la 7 puncte de Inter Milano și la 3 puncte de AC Milan.

ADVERTISEMENT

Micuțul fotbalist a jucat în 15 meciuri din actuala stagiune de Serie A și a marcat patru goluri pentru formația lui Luciano Spalletti. Insigne a câștigat cu Napoli două Cupe și o Supercupă a Italiei, iar de patru ori a fost vicecampion al Italiei.

Aripa stângă a lui Napoli este cotat în acest moment la 45.000.000 de euro, iar în vară a fost titular de drept în naționala Italiei condusă de Roberto Mancini care a reușit marea surpriză și a câștigat Euro 2020.

ADVERTISEMENT

De ce a picat transferul la Liverpool

Plecarea lui Lorenzo Insigne este o lovitură pentru Napoli, mai ales că vedeta echipei este la final de contract și niciun ban nu va intra în conturile clubului. Însă, aici este și vina patronului De Laurentiis care nu a știut să profite de ofertele din trecut.

În 2019, napoletanii au avut pe masă 70.000.000 de milioane de euro de la Liverpool, acolo unde Jurgen Klopp îl dorea cu ardoare pe Insigne, însă omul cu banii de la Napoli a încercat marea cu sarea și a cerut dublu.

Spera să obțină ceva mai mult decât ofereau ”cormoranii”, însă modul în care De Laurentiis a pus problema i-a frustrat pe englezi și aceștia au decis să închidă orice fel de negociere.

ADVERTISEMENT