Sport

Oferta nebună prin care Dan Petrescu putea să fie antrenorul lui Dinamo: ”Mi-a pus banii pe masă”

Dan Petrescu a fost dorit de Cristi Borcea pe banca lui Dinamo. I-a oferit și o sumă colosală, cash, dar mutarea a fost blocată de un alt om de fotbal.
24.06.2021 | 17:37
Oferta nebuna prin care Dan Petrescu putea sa fie antrenorul lui Dinamo Mia pus banii pe masa
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este liber de contract după despărțirea de Kayserispor și savurează meciurile de la EURO 2020 găzduite de București. În așteptarea unei noi provocări, tehnicianul a dezvăluit că a fost aproape să semneze cu Dinamo.

S-a întâmplat demult, pe vremea când clubul din Ștefan cel Mare era finanțat de Cristi Borcea. Omul de afaceri l-a dorit atât de mult ca antrenor încât i-a pus pe masă o sumă impresionantă, în numerar.

ADVERTISEMENT

De ce nu s-au concretizat negocierile

Episodul la care face referire Dan Petrescu s-a întâmplat la jumătatea anilor 2000 când fostul internațional era sub contract cu Unirea Urziceni.

Cristi Borcea visa să redea clubului Dinamo gloria de altă dată, iar Dan Petrescu era antrenorul pe care îl considera potrivit pentru a-i împlini visul, de a-i duce pe ”câini” în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

”Când era Borcea la Dinamo a venit și mi-a pus banii pe masă. A venit cu Giovanni ca să mă aducă antrenor la Dinamo. Deci am avut ofertă și de la Dinamo.

M-au chemat, dar am zis că nu cred că pot să vin. E mai ușor să ajungi de la Steaua la Rapid, dar de la Steaua la Dinamo… Până și Mircea Lucescu a fost la Dinamo și la Rapid”, a declarat Petrescu la GSP.

ADVERTISEMENT

Momentul amintit de Dan Petrescu a fost recunoscut și de Cristi Borcea. În urmă cu un an fostul finanțator al echipei din Ștefan cel Mare a spus și suma pe care i-a oferit-o ”Bursucului” pentru a accepta să o antreneze pe Dinamo.

”Eu am vrut să îl iau pe Dan Petrescu, am venit cu 500.000 de euro. Mă pusesem de acord cu el. Victor Becali trebuia să ia acordul cu Bucșaru (Dumitru Bucșaru, fostul patron al Unirii Urziceni – n.r.). 

ADVERTISEMENT

I-am dus imediat banii și i-am pus pe masă. Dan era foarte corect. Mi-a spus: ’Eu îmi dau acceptul, dar ia acceptul de la patronul echipei’”, a povestit Cristi Borcea la Realitatea Sportivă.

Dumitru Bucșaru, finanțatorul echipei Unirea Urziceni, cu care Dan Petrescu a câștigat primul titlu de campion din carieră, s-a opus însă.

Dan Petrescu e liber de contract și așteaptă oferte

Ultima echipă pe care Dan Petrescu a fost Kayserispor. A fost un mandat scurt, dar care i-a adus tehnicianului nu mai puțin de 400.000 de euro.

Antrenorul spune că a avut mai multe oferte de când a plecat din Turcia, dar le-a refuzat din varii motive. Una dintre condițiile pe care orice finanțator trebuie să o îndeplinească dacă îl dorește pe Dan Petrescu antrenor, este aceea de a-i face o ofertă înainte de începerea campionatului.

Al Wahda din Arabia Saudită a insistat pentru numirea fostului internațional, dar echipa era pe ultimul loc al clasamentului, iar Petrescu nu a vrut să-și asume un eșec ce părea iminent. Între timp Al Wahda a retrogradat.

Conform antrenorului de 53 de ani, de serviciile sale au mai fost interesate echipe din Grecia și Cipru, dar în acest caz, probabil, situația financiară a blocat semnarea unui contract.

ADVERTISEMENT