Sport

EXCLUSIV / Oferte OTRĂVITE pentru titlu: “Mă aştept la orice, DAR NU VOI CEDA”

Steaua e la o singură etapă de un nou titlu, după ce ASA Tîrgu Mureş s-a împiedicat la Giurgiu. În ultima rundă, echipa lui Gâlcă merge la Iaşi, pentru întîlnirea hotărîtoare cu CSMS....
26.05.2015 | 23:57
EXCLUSIV  Oferte OTRAVITE pentru titlu Ma astept la orice DAR NU VOI CEDA

Steaua e la o singură etapă de un nou titlu, după ce ASA Tîrgu Mureş s-a împiedicat la Giurgiu. În ultima rundă, echipa lui Gâlcă merge la Iaşi, pentru întîlnirea hotărîtoare cu CSMS.

Antrenorul moldovenilor, Nicolo Napoli, a mărturisit pentru FANATIK.ROîn următoarele două zile este pregătit să facă faţă tuturor „ofertelor” pe care el sau Alexandru Creţu le-ar putea primi din zona steliştilor sau mureşenilor.

Domnule Napoli, o faceţi sau nu pe Steaua campioană?

– Cine, eu? Păi sînt antrenorul Stelei şi nu ştiu? Îmi dau seama unde vrei să baţi cu această întrebare, dar parcă văd că presiunea care era acum cîteva zile pe Marius Şumudică se va muta pe Nicolo Napoli. Aşa este în România. Sînt sigur că multă lume crede că noi ne vom preda la acest meci, dar nu va fi cazul, veţi vedea.

Vă aşteptaţi la tot felul de aşa zise “oferte” pe care le veţi primi dumneavoastră sau un jucător-cheie de-al Iaşiului de la Steaua sau ASA?

– Stai liniştit că eu sînt antrenor profesionist şi nici nu mă gîndesc să pîndesc că Steaua sau ASA îmi vor face acum nu ştiu ce oferte sau să intru în astfel de jocuri. Voi avea o discuţie personală şi cu Alexandru Creţu. Îi voi explica faptul că în aceste zile trebuie să fie foarte atent la tot felul de propuneri de transfer pe care s-ar putea să le primească aşa, dintr-o dată, de la una din cele două echipe care se bat la titlu. În plus  Florin Prunea chiar a avut – şi o să mai aibă – discuţii cu băieţii despre meciul cu Steaua. Noi vrem să terminăm campionatul cu fruntea sus, iar dacă în urma unui rezultat bun, Steaua va pierde titlul, chiar că nu mă interesează.

„Vom mai recupera cel puţin trei jucători”

La Tîrgu Jiu aţi avut şapte jucători accidentaţi. Cîţi dintre aceştia pot reveni cu Steaua?

– Am vorbit cu doctorul şi am primit asigurări că măcar trei dintre aceşti băieţi vor fi recuperaţi. Însă, din păcate, am probleme cu cei doi portari. Atît Grahovac, cît şi Caparco au probleme medicale, însă eu sper că pînă la ora partidei cu Steaua voi găsi o soluţie bună pentru poarta noastră.

Îl veţi monta special pe Creţu contra Stelei?

– Voi avea o discuţie cu el. Este unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei mele. Nu trebuie să se gîndească la vreo eventuală ofertă de la Steaua. El trebuie să se gîndească doar că stadionul nostru o să fie plin, iar lumea vrea să vadă o victorie a echipei mele împotriva formaţei care acum este pe primul loc.

„Conducerea va decide prima”

Veţi juca pe vreo primă specială cu Steaua?

– Preşedintele Florin Prunea a vorbit cu jucătorii şi i-a anunţat despre acest lucru. Am înţeles că şefii le vor oferi băieţilor o primă consistentă. Însă într-un meci cu Steaua, după părerea mea, nu contează banii, contează doar să joci cu sufletul şi cu inima pentru culorile clubului pe care îl reprezinţi.

Ce veţi simţi dacă veţi încurca Steaua în lupta pentru titlu?

– Nu mă gîndesc la lucrul ăsta, că îmi pare rău sau nu îmi pare rău. Eu sînt un antrenor profesionist, venit în România să îmi fac treaba cît mai bine. Dacă Steaua este mai bună ca echipa mea, atunci să ne bată pe teren, însă dacă nu o să reuşească să cîştige, atunci înseamnă că nu merită titlul de campioană. Nu uitaţi că în Ghencea abia ne-au bătut pe final, în minutul 90, cu scorul de 1-0.

„Mă bucur că nu joacă Prepeliţă”

Este vreun jucător de la Steaua de care vă temeţi?

– Nu se pune problema în acest fel. Însă de la Steaua eu îl apreciez pe Andrei Prepeliţă. Îl cunosc foarte bine, este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Liga I. Chiar mă bucur că nu joacă împotriva noastră.

La meci o să vină Gigi Becali, credeţi că o să conteze asta pentru Steaua?

– Mă bucur că Gigi Becali vine la meci. Sper să vadă un meci foarte bun, iar dacă  Steaua este mai bună ca echipa mea, atunci să ne bată, dacă nu, atunci să nu se întrebe de ce s-ar putea să piardă campionatul. Eu te asigur că CSMS Iaşi va juca doar la victorie.

1 an mai are contract Nicolo Napoli cu CSMS Iaşi

4.000 de euro este salariul lunar al lui Napoli la Iaşi