Sport

Oferte importante pentru Andrei Rațiu după prezența la JO. Dorit de echipe din Spania și Portugalia

După aventura la JO, fundașul Andrei Rațiu ar putea pleca de la Villarreal, spaniolii având mai multe oferte pentru el.
31.07.2021 | 21:32
Oferte importante pentru Andrei Ratiu dupa prezenta la JO Dorit de echipe din Spania si Portugalia
ADVERTISEMENT

Jucătorul de bandă dreaptă a fost titularizat de Mirel Rădoi la Tokyo în partidele cu Honduras și Noua Zeelandă.

Rațiu a fost foarte aproape să-i ducă pe ”tricolori” în sferturile de finală, dar lovitura sa de cap din meciul cu Noua Zeelandă a fost scoasă senzațional de sub transversală de portarul Wood.

ADVERTISEMENT

Titular la JO, Andrei Rațiu are mai multe oferte pe masă

Deși naționala României nu a reușit să impresioneze la JO, prestațiile lui Andrei Rațiu au fost remarcate și pe numele său au și apărut primele oferte, clubul Villarreal urmând să decidă dacă îl va păstra sau îl va ceda sub formă de împrumut.

Site-ul goal.com a scris că două dintre cele mai importante din liga a doua spaniolă, Real Zaragoza și Real Oviedo, care se vor bate pentru promovarea în La Liga, s-au interesat de situația românului și ar vrea să-l transfere în această vară.

ADVERTISEMENT

Rațiu, în vârstă de 23 de ani, a jucat în prima parte a sezonului precedent sub formă de împrumut la ADO Den Hag, dar în iarnă Villarreal a ținut neapărat să-l aducă înapoi din cauza numeroaselor probleme de lot pe care le-a avut.

Rațiu s-ar putea bate la titlu în Portugalia

Pe lângă cele două formația din liga a doua spaniolă, de serviciile fotbalistului român ar mai fi interesate și două cluburi din Portugalia. Este vorba de Sporting Braga, care a terminat sezonul trecut pe locul 4, și Famalicao, care s-a clasat pe poziția a noua.

ADVERTISEMENT

Marele avantaj al lui Andrei Rațiu este că pe lângă postul său de bază de fundaș dreapta, acesta poate foarte ușor să joace în bandă și ca mijlocaș, atât într-un sistem 3-4-3, cât și în 4-4-2 sau 4-3-3.

Jurnaliștii spanioli au scris despre internaționalul român că este un fotbalist cu potențial enorm și că putem să-l vedem, în viitor, om de bază la Villarreal, formație care în sezonul precedent a dat lovitura și a câștigat Europa League.

ADVERTISEMENT

L-a vrut și Real Madrid

Andrei Rațiu a plecat din România la vârsta de șase ani, împreună cu familia sa, stabilindu-se în Spania. Acesta a luat contact pentru prima dată cu fotbalul la formația Andorra de Teruel.

De-a lungul timpului, Rațiu a intrat în atenția lui Real Madrid, iar la Villarreal a reușit să debuteze pentru echipa mare într-o dispută din sferturile de finală a Copei del Rey, în fața Valenciei.

În urmă cu doi ani, fundașul dreapta a intrat în vizorul celor de la Real Madrid, care au dorit să-l transfere pentru echipa secundă, dar Villarreal nu a dorit să-i dea drumul jucătorului despre care se crede că va ajunge o prezență constantă în La Liga.

ADVERTISEMENT