Life

Oferte speciale pentru cei care aleg să petreacă minivacanța de Rusalii pe litoralul românesc. Cât costă un weekend în Vama Veche

Mulți români se îndreaptă spre litoral în minivacanța de Rusalii. Care este prețul pentru un weekend în Vama Veche?
20.06.2024 | 00:36
Oferte speciale pentru cei care aleg sa petreaca minivacanta de Rusalii pe litoralul romanesc Cat costa un weekend in Vama Veche
Oferte speciale de Rusalii, în Vama Veche. Foto: Canva
ADVERTISEMENT

Urmează un weekend aglomerat pe litoralul românesc, cu ocazia minivacanței de Rusalii. Cât costă un weekend în Vama Veche și ce preţuri au restaurantele de acolo?

Oferte speciale pentru cei care aleg să petreacă minivacanța de Rusalii pe litoralul românesc

Vama Veche se pregătește să întâmpine turiștii care au ales să își petreacă minivacanța de Rusalii pe litoralul nostru. Hotelurile și pensiunile au creat oferte speciale pentru a îi atrage pe vizitatorii, în funcție de orice tip de buget.

ADVERTISEMENT

Minivacanța de Rusalii marchează debutul perfect al sezonului estival. Vremea va fi extrem de însorită, iar apa mării numai bună de bălăceală, cu o temperatură ideală de 22 de grade.

Plaja din Vama Veche prevestește un weekend destul de aglomerat. De Rusalii, hotelierii se aşteaptă la 80 de mii de turişti pe întreg litoralul românesc, conform celor de la observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Care este prețul pentru un weekend în Vama Veche de Rusalii, în 2024

Deși prețurile cresc în mod obișnuit în weekend, mulți hotelieri din Vama Veche au ales să nu ajusteze tarifele. Unii au păstrat aceleași tarife ca anul trecut. Ei speră că această strategie îi va ajuta să concureze cu ofertele din Bulgaria și Grecia.

“De Rusalii şi după 1 Iulie vom funcţiona cu 500 de lei pe noapte camera dublă, exact ca anul trecut”, spune Rodica Popescu, administrator, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Dacă decidem să economisim la cazare, nu putem face același lucru și când vine vorba de mâncare. Prețurile pentru mese mai consistente sau preparate mai rafinate pot fi destul de variate și depind de fiecare locație în parte.

“Vama nu e o shaormerie, să ne înţelegem. Nu, Vama are locaţii frumoase cu meniuri bine puse la punct cu o diversitate extraordinară”, explică Gabriel Toader, chef bucătar, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește mâncarea, prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, cu preparate gustoase la prețuri rezonabile. Potrivit sursei, peştele pe plită sau saramură te costă 19 lei, hamsia este 50 de lei, iar preparatele din vită ajung și la 160 de lei.

“Încercăm să păstrăm un preţ raportat al calităţii şi cantităţii. Porţia de fructe de mare e 90 de lei, caracatiţă, rapane, creveţi, midii. E peste 500 de grame cu tot cu garnitură”, adaugă Gabriel Toader, chef bucătar.

ADVERTISEMENT