Sport

Oferte tentante pentru cumpărarea lui Manchester United. Apple și un colos prezent și în România, pe urmele clubului din Premier League

Au apărut primele oferte de cumpărare ale clubului Manchester United. Compania americană Apple și spaniolul Amancio Ortega se află pe urmele formației din Premier League.
25.11.2022 | 23:17
Oferte tentante pentru cumpararea lui Manchester United Apple si un colos prezent si in Romania pe urmele clubului din Premier League
Au apărut primele oferte pentru cumpărarea lui Manchester United. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester United traversează momente de incertitudine în pauza cauzată de Cupa Mondială din Qatar. Clubul de pe Old Trafford s-a despărțit de Cristiano Ronaldo, ulterior, echipa fiind scoasă la vânzare de patronii americani.

Oferte „gigantice” pentru cumpărarea lui Manchester United. Apple vrea să investească în fotbal

Compania americană Apple vrea să investească în fotbal, iar o eventuală implicare la Manchester United le-ar pune la dispoziție „diavolilor roșii” fonduri consistente mai mari decât cele de la Manchester City sau Newcastle, anunță Daily Star.

ADVERTISEMENT

O eventuală înțelegere între cele două părți i-ar costa pe americani 5,8 milioane de lire sterline ceea ce ar însemna că fosta campioană din Premier League va deveni cel mai bogat club din lume.

Șefii gigantului american se vor afla în discuții cu familia Glazer, care a scos-o la vânzare pe Manchester United, pentru a stabili detaliile unei posibile schimbări la nivelul acționariatului. Cu Tim Cook la conducere, Apple are încasări anuale de aproximativ 400 de miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Amancio Ortega, fondatorul Inditex prezent și în România, vrea să cumpere Manchester United

Amancio Ortega, fondatorul Inditex, companie vestimentară care cuprinde un lanț de branduri, precum Zara, Bershka, Stradivarius și Pull & Bear, prezente și în România, vrea să o cumpere pe Manchester United.

Omul de afaceri spaniol este al 18-lea cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, cu o avere de 62,6 miliarde de dolari. Conform Daily Mail, Amancio Ortega ar fi purtat deja discuții cu directorii de pe Old Trafford pentru a intra în acțiunile „diavolilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Fără experiență în zona sportivă, Amancio Ortega deține 59% din acțiunile companiei vestimentare Inditex pe care a fondat-o în 1975.

David Beckham, printre cei care s-au interesat de cumpărarea lui Manchester United

Comunicatul emis de familia Glazer prin care a anunțat că o pune la vânzare pe Manchester United i-a stârnit interesul și lui David Beckham. Patronul lui Inter Miami a evoluat pe Old Trafford în perioada 1991-2003.

ADVERTISEMENT

„Beckam este deschis să negocieze cu posibili cumpărători pentru a face parte din noul grup de proprietari ai clubului”, notează ziarul britanic Financial Times.

În prezent în funcția de ambasador al Cupei Mondiale din Qatar, fostul internațional englez nu s-ar putea descurca singur cu acțiunile celor de la Manchester United, astfel că ar fi dispus să cumpere o parte semnificativă dintre acțiunile de pe Old Trafford.

Familia Glazer așteaptă o ofertă a cărei sumă să se ridice până la 7 miliare de lire sterline pentru a ceda acțiunile clubului. Forbes evaluează clubul de pe Old Trafford la 3,8 miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT