Sport

Oficial al FRF, detalii despre numirea noului selecționer: „Președintele nu poate face un contract mai mare de 50.000 de euro!”

Andrei Vochin, consilierul președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a reacționat la acuzele pe care Mihai Stoica le-a lansat la adresa FRF.
13.01.2022 | 21:31
Oficial al FRF detalii despre numirea noului selectioner Presedintele nu poate face un contract mai mare de 50000 de euro
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a acuzat faptul că procesul de numire a selecționerului de la echipa națională nu este transparent.

Andrei Vochin, detalii despre numirea noului selecționer

În replică, Andrei Vochin a declarat faptul că numirea selecționerului se realizează prin intermediul Comitetului Executiv, iar funcția de reprezentant al cluburilor de Liga 1 este ocupată chiar de Valeriu Argăseală, președintele FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Totodată, oficialul FRF susține că președintele Răzvan Burleanu nu poate face un contract mai mare de 50.000 de euro, fără acordul Comitetului Executiv.

„E greșit. Numirile de antrenori principali la echipa mare și de tineret sunt făcute prin intermediul Comitetului Executiv.

ADVERTISEMENT

Există clar o decizie prin care președintele nu poate face un contract mai mare de 50.000 de euro, fără să ceară aprobarea Comitetului Executiv.

Domnul Argăseală este reprezentantul cluburilor de Liga 1 și știe toate sumele. Membrii Comitetului vor ști ce i-a propus Federația lui Boloni”, a declarat Andrei Vochin, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, despre Ladislau Boloni

Totodată, Andrei Vochin s-a arătat indignat de faptul că favoritul FRF pentru postul de selecționer, Ladislau Boloni, nu a mai răspuns la telefon, lucru confirmat chiar de el.

„Nu cred că e normal. Chiar dacă nu ai un răspuns, ar trebui să zici că trebuie să mai aștepte. N-am apreciat niciodată persoanele care nu răspund la telefon.

ADVERTISEMENT

N-am să-i înțeleg niciodată. Nu pot aprecia astfel de gesturi, dar pot înțelege că unii oameni așa sunt construiți.

Cred că există un plan. De câte ori s-a pus problema selecționerului, întotdeauna a fost o variantă care să acopere criza de timp. În câteva zile trebuie să dea un răspuns. E o chestie de bun simț pâna la urmă”, a mai spus Andrei Vochin.

Naționala României a rămas fără selecționer, la finalul preliminariilor Campionatului Mondial 2022, când Mirel Rădoi a decis să plece de pe banca „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT