News
notix pixel id

OFICIAL! BEC a transmis rezultatele finale la alegerile europarlamentare 2019 ! PNL 27%, PSD 22,5% şi USR 22,4%

29.05.2019 | 20:18
OFICIAL! BEC a transmis rezultatele finale la alegerile europarlamentare 2019 ! PNL 27%, PSD 22,5% şi USR 22,4%
Rezultate finale alegeri europarlamentare 2019. Sursa foto: Radio Europa Liberă

Biroul Electoral Central a transmis rezultatele finale la alegerile europarlamentare din 2019, după ce au fost numărate vot cu vot, toate buletinele din România și din Diaspora. Astfel, conform acestor date definitive, PNL a obținut 27% din voturi, PSD 22,5%, iar Alianța 2020 formată din partidele USR și PLUS 22,4%.

Rezultate finale alegeri europarlamentare 2019

Topul partidelor în urma afișării rezultatelor finale:

  • PNL: 27,0%
  • PSD: 22,5%
  • USR-PLUS: 22,4%
  • UDMR: 5,40%
  • PRO-ROMÂNIA: 6,60%
  • ALDE: 4,00%
  • PMP: 5,70%

Românii și-au ales reprezentanții în Parlamentul European duminică, 26 mai 2019, zi în care a avut loc și votul pentru referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis. Românii au oferit o lecție dură politicienilor îndreptându-se mare parte din electorat către două partide noi, USR și PLUS.

Pe primul loc a fost PNL, însă liberalii nu se pot bucura de o victorie absolută deoarece USR vine puternic din urmă și reprezintă principala amenințare atât pentru ei cât și pentru pesediști. Liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au reușit să scoată la vot electoratul tânăr, cel care nu a fost activ la alegerile parlamentare din anul 2016.

BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor. Sursa foto: B1

Iohannis cere demisii după voturile cu probleme din Diaspora

Votul de duminică nu a fost lipsit de probleme. Românii au stat ore întregi la cozi în orașele din Europa și asta pentru că lucrătorii statului român s-au mișcat cu dificultate. De altfel, proasta organizare a alegerilor este contestată și din țară, de la cel mai înalt nivel. Președintele României a cerut astăzi demisia ministrului de Interne și a celui de Externe.

Șeful statului spune că va crea o comisie specială care se va ocupa de organizarea alegerilor viitoare având în vedere că Ministerul de Externe pare să fie depășit de situația de la un scrutin la altul. Acesta a cerut plecarea din funcție a lui Teodor Meleșcanu și a doamnei Carmen Dan imediat și a subliniat cuvântul imediat.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri