OFICIAL! BREXIT-ul va fi amînat. Cînd va fi invocat articolul 50

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/08/2016, 12:46
OFICIAL! BREXIT-ul va fi amînat. Cînd va fi invocat articolul 50

Marea Britanie nu va declanşa procedura de ieşire din Uniunea Europeană în acest an. Premierul Marii Britanii, Theresa May, nu va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până la sfârşitul acestui an, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului britanic, transmite Reuters.

”Poziţia executivului nu s-a schimbat. Articolul 50 nu va fi invocat până la sfârşitul acestui an”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit Bloomberg, care citează surse guvernamentale britanice, momentul favorabil pentru declanşarea procedurii de ieşire a Marii Britanii din UE este până în luna aprilie 2017.

Jurnaliştii britanici au atras atenţia că alegerile generale franceze şi germane ar putea să reprezinte o altă întârziere pentru procesul de ieşire.

După ce va invoca articolul 50 al tratatului de la Lisabona, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au la dispoziţie o perioadă de doi ani pentru a negocia divorţul. În urma referendumului din 23 iunie, 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar.

sursa: libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Alibec s-a înjurat cu fanii după eliminarea din meciul cu Dunărea Călărași. Ce amendă va primi

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×