OFICIAL! BREXIT-ul va fi amînat. Cînd va fi invocat articolul 50

Marea Britanie nu va declanşa procedura de ieşire din Uniunea Europeană în acest an. Premierul Marii Britanii, Theresa May, nu va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până la sfârşitul acestui an, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului britanic, transmite Reuters.

”Poziţia executivului nu s-a schimbat. Articolul 50 nu va fi invocat până la sfârşitul acestui an”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit Bloomberg, care citează surse guvernamentale britanice, momentul favorabil pentru declanşarea procedurii de ieşire a Marii Britanii din UE este până în luna aprilie 2017.

Jurnaliştii britanici au atras atenţia că alegerile generale franceze şi germane ar putea să reprezinte o altă întârziere pentru procesul de ieşire.

După ce va invoca articolul 50 al tratatului de la Lisabona, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au la dispoziţie o perioadă de doi ani pentru a negocia divorţul. În urma referendumului din 23 iunie, 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar.

sursa: libertatea.ro