Hotnews

OFICIAL CIA: “Oricînd poate fi DETURNAT un avion de pasageri!”

Teroriştii Al Qaeda ar putea ataca o cursă aeriană americană în orice moment, este de părere Michael Morrell (foto), fostul adjunct al directorului CIA. El precizează că dacă nu se va reuşi...
Autor: Ionuţ Cataramă | 13.05.2015 | 15:07
OFICIAL CIA:

Teroriştii Al Qaeda ar putea ataca o cursă aeriană americană în orice moment, este de părere Michael Morrell (foto), fostul adjunct al directorului CIA. El precizează că dacă nu se va reuşi combaterea extremiştilor din Statul Islamic, aceştia vor pune în scenă un atac similar celui din 11 septembrie 2001.

Gruparea Al Qaeda în Peninsula Arabică (AQAP) şi liderul acesteia, Ibrahim al-Asiri, expert în producerea de bombe, reprezintă probabil cea mai mare ameninţare la adresa Statelor Unite, susţine fostul oficial CIA, în paginile ultimei sale cărţi, “Marele război al vremurilor noastre: Lupta CIA împotriva terorismului, de la Al Qaeda la ISIS”.

Cu cartierul general stabilit în Yemen, AQAP, grupare afiliată Al Qaeda, are la dispoziţie suficiente resurse pentru a deturna un avion de pasageri, spune Morrell.

“S-o spunem fără menajemente. Nu aş fi surprins dacă mâine AQAP va reuşi să doboare un avion de cursă american, care zboară pe ruta New York-Londra sau New York-Los Angeles sau oriunde în altă parte din SUA”, transmite Telegraph, citând fragmente din cartea fostului oficial CIA.

Până acum, SUA nu au fost destul de eficiente în gestionarea relaţiilor ostile cu o altă entitate teroristă, cum ar fi Statul Islamic, deorece “este foarte dificil să faci asta”.

“Dacă nu vom reuşi să ţinem sub control ISIS, vom fi din martorii unui astfel de atac, genul de atac lansat de Al Qaeda în 11 septembrie”, a declarat Morell pentru USA TODAY.

Citeste mai mult pe www.antena3.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!