Fotbal international

Oficial. Cristiano Ronaldo pleacă de la Manchester United. Reacția starului portughez înainte de debutul la Cupa Mondială. Update

Clubul Manchester United a anunțat oficial despărțirea de Cristiano Ronaldo, după interviul exploziv acordat de portughez cu puțin timp înainte de plecarea la Cupa Mondială.
22.11.2022 | 20:17
Oficial Cristiano Ronaldo pleaca de la Manchester United Reactia starului portughez inainte de debutul la Cupa Mondiala Update
Clubul Manchester United a anunțat oficial despărțirea de Cristiano Ronaldo, după interviul exploziv acordat de portughez cu puțin timp înainte de plecarea la Cupa Mondială. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
22-11-2022
18:20

Ronaldo confirmă despărțirea de Manchester United

Cristiano Ronaldo a confirmat din Qatar, acolo unde să pregătește să debuteze cu naționala Portugaliei la Cupa Mondială, că a pus capăt înțelegrii cu Manchester United.

”În urma discuțiilor purtate cu Manchester United, am decis de comun acord să îmi închei contractul. Iubesc Manchester United și iubesc fanii acestei echipe. Aceste lucruri nu se vor schimba.

Simt că este momentul potrivit pentru a căuta o nouă provocare. Îi doresc lui Manchester United toate cele bune”, a declarat Ronaldo.

Fotbalistul în vârstă de 37 de ani l-a atacat pe antrenorul Erik ten Hag, dar și alte persoane din cadrul clubului, încercând parcă să-și forțeze plecarea de pe Old Trafford.

Manchester United a anunțat despărțirea de Cristiano Ronaldo

Mai marii clubului Manchester United s-au arătat deranjați de interviul acordat de Cristiano Ronaldo și acum au anunțat în mod oficial că portughezul părăsește clubul, decizia fiind una cu efect imediat.

ADVERTISEMENT

”Cristiano Ronaldo urmează să părăsească Manchester United de comun acord, cu efect imediat. Clubul îi mulțumește pentru contribuția sa imensă în două perioade la Old Trafford”, se arată într-o postare făcută pe contul de Twitter al grupării engleze.

Imediat după ieșirea publică a starului portughez s-a scris despre faptul că agentul acestuia, Jorge Mendes, ar fi început deja să negocieze o mutare la campioana Bundesligii, Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Șefii bavarezilor au zburat în Anglia pentru a discuta cu jucătorul și cu agentul o eventuală mutare în luna ianuarie. Oliver Kahn, directorul executiv al lui Bayern, confirma în luna iulie că au fost interesați de fostul Balon de Aur.

Ronaldo ar vrea să se întoarcă la Real Madrid

Dar pentru Cristiano Ronaldo nu ar fi singura variantă. Presa spaniolă a scris că apropiați ai fotbalistului, aflat cu naționala Portugaliei la Cupa Mondială, au contactat deja persoane din cadrul clubului Real Madrid și le-au propus ca starul să revină pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Ronaldo ar fi încântat de o întoarcere în rândul ”galacticilor”, chiar dacă acest lucru ar fi pentru o perioadă scurtă. Și asta, deoarece madrilenii nu ar fi dispuși să-i ofere un contract mai mare de 6 luni prin care să acopere absența lui Karim Benzema, accidentat chiar înaintea startului Cupei Mondiale.

Până una, alta, Cristiano Ronaldo a plecat cu echipa națională a Portugaliei în Qatar și speră să facă o figură frumoasă în încercarea de a prinde un ultim contract avantajos. Starul lui Fernando Santos se află la a cincea Cupă Mondială.

ADVERTISEMENT

Lusitanii se află în Grupa H și vor debuta la turneul final joi, 24 noiembrie, de la ora 18:00, împotriva reprezentativei Ghanei. Pentru portughezi vor urma apoi meciurile cu Uruguay (28 noiembrie) și Coreea de Sud (2 decembrie).

ADVERTISEMENT