Fotbal intern

OFICIAL! CSA Steaua, încă un an în Liga a patra! Ce decizie a luat FRF

25.07.2019 | 18:10
OFICIAL CSA Steaua inca un an in Liga a patra Ce decizie a luat FRF

Federația Română de Fotbal a organizat joi, 25 iulie, un comitat de urgență. Printre probleme puse în discuție în cadrul întrunirii a fost și cea legată de promovarea CSA Steaua în liga a treia, chiar dacă militarii au ratat accesul în eșalonul superior pe teren. Șefii de la CSA au vrut să obțină promovarea datorită performanțelor obținute de club în Liga elitelor, dar Comitetul de Urgență al forului de la Casa Fotbalului a respins acest demers.

CSA Steaua, încă un an în Liga a patra!

CSA Steaua va evolua pentru al treilea an consecutiv în ultimul eșalon fotbalistic din București și Ilfov. După ce a ratat accesul în barajul de promovare în Liga a treia, după ce a fost depășită în campionatul sezonului trecut din Liga a patra de Carmen București, conducătorii de la Steaua au depus o cerere la FRF prin care se cerea mutarea clubului direct în liga a treia. Comitetul FRF, compus din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga a respins solicitarea militarilor, completând locurile vacante din Liga a treia cu alte formații. ACS FC Agricola Borcea, LPS Cetate Deva și CS Atletic Bradu vor lua startul în următorul sezon din al treilea eșalon, dar vor avea o misiune aproape imposibilă de a promova. Datorită participării obținute pe alte criterii decât cele sportive, formațiile vor trebui să folosească 5 jucători U21 și 3 U19 în următorii doi ani.

Alte decizii importante luate joi de Comitetul de Urgență al FRF vizează formațiile din liga secundă. FC Argeș a fost trecută către o asociație de drept privat, urmând să aibă drept de promovare în noul sezon. Mai mult, cluburile Rapid și Petrolul Ploiești au primit avizul de a folosi denumirile mărcilor “Fotbal Club Rapid”, respectiv “Fotbal Club Petrolul”.

Marius Lăcătuș a renunțat la proiectul CSA Steaua, după ce a ratat promovarea în Liga a treia. Sursă foto: Sportpictures.eu

Întăriri importante pentru CSA Steaua

După ce a fost învinsă de Carmen București în sezonul trecut, ratând astfel participarea la barajul pentru promovarea în Liga a treia, la CSA Steaua a avut loc o perioadă de multe incertitudini. Conducătorii staff-ului tehnic, Marius Lăcătuș și Adrian Iovan au părăsit clubul, iar odată cu ei au fost îndepărtați mulți jucători. În locul lor, la clubul militar a fost adus Daniel Oprița în rolul de antrenor principal, iar secund va fi un alt fost fotbalist al roș-albaștrilor, Iulian Miu.

După schimbările staff-ului tehnic, CSA Steaua a adus și fotbaliști cu experiență în eșaloanele superioare. Ovidiu Morariu, Robert Elek, dar și foștii fotbaliști de la FCSB, Rareș Enceanu, Liviu Băjenaru, și Sebastian Chitoșcă, completează lotul militarilor.