Sport

Oficial! CSM București se desparte de o campioană olimpică și mondială după ratarea calificării în Final Four-ul Ligii Campionilor

La scurt timp după dezamăgirea trăită în Liga Campionilor, oficialii echipei de handbal feminin CSM București au decis să se despartă de o campioană olimpică și mondială.
16.05.2023 | 10:22
Oficial CSM Bucuresti se desparte de o campioana olimpica si mondiala dupa ratarea calificarii in Final Fourul Ligii Campionilor
La scurt timp după dezamăgirea trăită în Liga Campionilor, oficialii echipei de handbal feminin CSM București au decis să se despartă de o campioană olimpică și mondială. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tigroaicele” au ratat din nou prezența în Final Four-ul Ligii Campionilor, fiind eliminate, la fel ca și în sezonul precedent, de danezele de la Esbjerg în sferturile de finală ale competiției.

O campioană olimpică și mondială se desparte de CSM București

Proiectul echipei de handbal feminin CSM București merge însă mai departe, iar una dintre mutările decise la nivel de conducere este despărțirea de Marina Sudakova, campioană olimpică și mondială cu naționala Rusiei.

ADVERTISEMENT

”Clubul Sportiv Municipal București și Marina Sudakova își vor lua rămas-bun la finalul acestui sezon! Împreună cu golurile Marinei am câștigat Supercupa României, dar și titlul de campioană națională, am ajuns până în sferturile Ligii Campionilor și vom continua să luptăm și pentru Cupa României!

Îi mulțumim Marinei pentru acest an petrecut în familia noastră și îi urăm mult succes în continuare!”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a campioanei României.

ADVERTISEMENT

Marina Sudakova, în vârstă de 34 de ani, a fost adusă la CSM București la începutul sezonului când a semnat un contract pe doi ani. Extrema dreaptă a mai jucat în cariera sa la Rostov Don, Kuban și ȚSKA Moscova.

Se schimbă liniile la CSM București

Este clar că la CSM București va urma o nouă vară cu multiple schimbări la nivelul lotului, în încercarea de a ajunge în sezonul viitor să-și îndeplinească obiectivul: calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Prima jucătoare care și-a anunțat plecarea de la campioana României la finalul acestui sezon a fost pivotul Ema Alivodic. Jucătoarea din Muntenegru a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK încă de la începutul anului că din vară nu va mai continua alături de ”tigroaice”.

A urmat apoi anunțul retragerii din handbal a căpitanului naționalei Franței, Sirama Dembele, și vestea plecării norvegiencei Malin Aune la Odense. De asemenea, nu este exclus ca și muntenegreanca Andrea Klikovac să renunțe definitiv la handbal în această vară.

ADVERTISEMENT

La capitolul sosiri, CSM București a făcut câteva mutări interesante. Din sezonul viitor, Adi Vasile le va avea sub comanda sa pe Vilde Ingstad, adusă de la Esbjerg, Monika Kobylinska de la Brest, Laura Flippes de la Paris 92, Jennifer Gutierrez de la rivala Rapid și Trine Ostergaard Jensen de la Bietigheim.

ADVERTISEMENT