Declaraţia de RĂZBOI a Rusiei care CUTREMURĂ Europa! “Turcia a făcut o CRIMĂ care trebuie PEDEPSITĂ!”

Din păcate pentru întreaga omenire, apropierea unui nou război la nivel global pare o chestiune de timp. Iar ultimele declaraţii ale unui înalt demnitar rus confirmă această posibilitate....
28.11.2015 | 00:01
Declaratia de RAZBOI a Rusiei care CUTREMURA Europa Turcia a facut o CRIMA care trebuie PEDEPSITA
ADVERTISEMENT

Din păcate pentru întreaga omenire, apropierea unui nou război la nivel global pare o chestiune de timp. Iar ultimele declaraţii ale unui înalt demnitar rus confirmă această posibilitate. Preşedintele Dumei ruse, Serghei Narîşkin, s-a aflat vineri la Bucureşti pentru a participa la Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN). Narîşkin are interdicţie la intrarea în UE, dar MAE român argumentează că asta nu-l împiedică să intre în România.

Serghei Narîşkin a acordat un interviu pentru Digi 24 în care a vorbit despre relaţia tensionată dintre Rusia şi Turcia, după ce aviaţia turcă a doborât un un bombardier rusesc, informează realitatea. net.

ADVERTISEMENT

“Mi se pare că unii parlamentari au fost puşi pe listele de restricţii, este un act de nedreptate şi bineînţeles este în contradicţie cu sensul şi spiritul parlamentarismului şi valorilor europene. Eu mulţumesc autorităţilor şi guvernului, parlamentului României, pentru faptul că au luat singuri această decizie şi nu au ascultat sfaturile Bruxelles-ului.

Şi astfel, conducerea politică arată că este altfel, în sensul bun, decît conducerea celorlalte ţări. Poate că ştiţi şi cazul Finlandei, când cinci membri ai delegaţiei parlamentare din Rusia nu au fost primiţi în ţară şi guvernul finlandez nu a acordat vizele pentru a participa la Adunarea Generală a Parlamentului European. Dar în ceea ce priveşte întrebarea dvs., bineînţeles că regiunea Mării Negre este regiunea care necesită o colaborare mai intensă a tuturor ţărilor riverane, cele care se află în bazinul Mării Negre, pentru că această regiune în mod deosebit este cea mai bogată.

ADVERTISEMENT

În secolul trecut s-au adunat ţările din zonă şi au creat o organizaţie care se numeşte Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră, iar Federaţia Rusă era unul dintre iniţiatorii acestei organizaţii, unul dintre creatorii acestei instituţii şi acesta este şi motivul pentru care eu mă aflu aici.

În primul rând mă întâlnesc cu parlamentari şi cu alţi colegi români, sînt mulţumit că am primit această invitaţie şi de faptul că voi participa la Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, pentru că Rusia preia această preşedinţie pe perioada următorului semestru.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr este o crimă ceea ce a făcut Turcia, este o faptă criminală din partea conducerii Turciei, este o crimă intenţionată faţă de militarii noştri şi această faptă trebuie să fie pedepsită. Îi cunoaştem pe cei care au făcut această faptă şi ar trebui să fie judecaţi. În acelaşi timp, răspunsul din partea rusă va urma cu siguranţă, aşa cum prevede dreptul internaţional, iar Rusia are şi dreptul la un răspuns militar.

Chiar ieri s-au alocat surse militare suplimentare, S400 Triumph, cel mai performant sistem de apărare antirachetă, care are ca rol menţinerea securităţii zborurilor avioanelor ruseşti, ale forţelor noastre militare şi aeriene, care au ca misiune distrugerea infrastructurii teroriştilor din aşa-numitul Stat Islamic, şi a altor organizaţii care operează pe teritoriul Siriei.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, răspunsul Federaţiei Ruse va fi şi în zona economică, încă nu vreau să enumăr acum toate măsurile posibile, dar ele vor fi în mod obligatoriu în raport cu ceea ce a făcut conducerea politică a Turciei şi această conducere trebuie să fie conştientă că prin această crimă asupra a doi militari ruşi au adus un prejudiu mare relaţiilor ruso-turce, şi consider că acest lucru nu este în interesul poporului turc, pentru că noi am avut şi avem relaţii foarte bune de prietenie între popoarele noastre în ultimii 10 ani.

Nivelul dezvoltării relaţiilor economice, culturale şi umanitare dintre ţările noastre este unul înalt şi am făcut împreună foarte multe lucruri şi mai avem şi acum perspective comune, dar prin această faptă conducerea Turciei a produs un prejudiciu foarte mare şi noi nu ştim acum cât timp va dura reluarea şi revenirea relaţiilor noastre.

Acum sunt foarte multe surse care permit un control obiectiv pentru a vedea ce traseu a avut acel avion. Iar aceste surse obiective de control ne-au confirmat că bombardierul care era în misiune revenea la bază pe un traseu care trece pe teritoriul Siriei. În plus, avionul turcesc F16 în momentul în care a lovit din spate, cu alte cuvinte în bombardierul care era golit de muniţie, era pe teritoriul Siriei. Iar acest lucru este dovedit şi de sateliţii americani.

Acţiunile autorităţilor turce în mod deosebit au distrus reputaţia NATO în general. Prin această lovitură, prin doborârea bombardierului nostru, autorităţile turce s-au dus spre NATO şi au rugat să fie ocrotite în calitate de aliaţi. Dar acest lucru este inadmisibil pentru că ei chiar au făcut o crimă. Dar, în ceea ce priveşte cooperarea şi colaborarea noastră, este necesară şi obligatorie, pentru că acum ne confruntăm cu cea mai mare ameninţare, cea a terorismului.

Aceasta a dus la haos într-o regiune mare din Africa de nord şi în Orientului Mijlociu. Terorismul a făcut zeci de mii de victime, a distrus oraşe şi sate şi a dus şi la acest flux de imigranţi care prin Turcia se îndreaptă spre ţările europene, acest val de refugiaţi este deja în Europa şi Europa nu ştie ce să facă cu ei. Însă, cauza acestui fapt stă în evenimentele din 2003, în agresiunea SUA în Irak, când au fost distruşi mii de oameni şi Irakul ca ţară.

ISIS a apărut odată cu foştii colaboratori ai lui Sadam Hussein, acei ofiţeri din armata irakiană care au fost concediaţi au pus bazele Statului Islamic. Vorbim apoi despre Libia, Siria şi acest lucru a dus la fluxul mare de refugiaţi. În acelaşi timp noi trebuie să luptăm împreună şi pe teritoriul Siriei şi pe cel al Irakului şi toate acţiunile Rusiei în spaţiul aerian al Siriei au arătat că sunt eficiente şi dacă ne vom uni eforturile cu restul puterilor lumii, vom putea elibera această regiune şi le vom elibera şi de terorism”, a afirmat Serghei Narîşkin pentru sursa amintită.

SURSA: REALITATEA.NET

ADVERTISEMENT