Sport

Oficial. Dinamo a transferat un fundaș grec de 23 de ani

În actuala ediție de campionat, Dinamo a marcat 11 goluri în cele 13 etape scurse până acum, și a primit 29 de goluri.
27.10.2021 | 15:35
Oficial Dinamo a transferat un fundas grec de 23 de ani
Nikolaos Kainourgios a semnat un contract până la sfârșitul sezonului
ADVERTISEMENT

De menționat că, dintre cele 11 goluri, trei au fost marcate din penalty, după cum urmează: Torje în etapa a 9-a (1-2 cu FC Botoșani pe teren propriu), Sorescu în etapa a 11-a (2-2 cu UTA pe teren propriu) și Ivanovski în etapa a 12-a (1-2 în deplasare cu Gaz Metan).

Practic, Dinamo a marcat din acțiune doar opt goluri, ceea ce înseamnă o reușită la 146 de minute. Cu toate acestea, antrenorul Mircea Rednic a luat o decizie cel puțin ciudată: a transferat, azi, un fundaș stânga. Este vorba de grecul Nikolaos Kainourgios, care a semnat un contract până la sfârșitul sezonului.

ADVERTISEMENT

Nu-i mai puțin adevărat că echipa din Șos. Ștefan cel Mare a primit 29 de goluri, și doar „lanterna roșie” Academica Clinceni, o depășește la acest capitol, scoșând mingea din poartă de 31 de ori în cele 13 etape scurse. Însă 11 dintre cele 29 de goluri au fost primite în două meciuri, cu FCSB (șase) și Universitatea Craiova (cinci).

Dinamo a adus un jucător care a jucat în prima ligă belgiană

În ceea ce îl privește pe Kainourgios, acesta a împlinit 23 de ani pe 8 septembrie. „Nikolaos Kainourgios poate evolua pe mai multe posturi, fundaș sau mijlocaș de bandă, dar și inter stânga. Nikolaos Kainourgios a jucat ultima oară în prima ligă a campionatului belgian pentru Zulte Waregem, 15 meciuri și două goluri în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Fost component al reprezentativei sub 21 de ani a Greciei, Nikolaos Kainourgios și-a început cariera în campionatul elen la Trachones Alimou și a mai evoluat în țara sa natală pentru pentru echipa sub 19 ani a clubului Giannina, Aittitos și Sparti, fiind transferat în vara anului 2019 în Belgia, la Zulte Waregem.

Noul jucător dinamovist a trecut testele medicale și a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul principal Mircea Rednic în cantonamentul de la Săftica. Numărul oficial de joc al lui Nikolaos Kainourgios la Dinamo București este 16”, se menționează pe pagina de facebook a grupării din Șoș. Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

O singură venire la Dinamo în „era Rednic”: Tomas Vestenicky

De la 1 octombrie, când a revenit la Dinamo în funcția de antrenor principal, Mircea Rednic a transferat un singur jucător, atacantul Tomas Vestenicky. A bifat 16 minute în derby-ul împotriva Rapidului, din etapa a 13-a (încheiat 1-1), dar nu a ieșit cu nimic în evidență.

Tomas Vestenicky la Dinamo București. Atacantul slovac Tomas Vestenicky a semnat un contract cu clubul Dinamo București până la finalul acestui sezon competițional, cu opțiune de prelungire pentru încă un an, a anunțat administratorul special Iuliu Mureșan.

ADVERTISEMENT

Noul atacant dinamovist a trecut testele medicale și a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul Mircea Rednic în cantonamentul de la Săftica”, anunţau „câinii”, la vremea respectivă, pe pagina oficială de Facebook.

Dinamo a renunțat la Salif Cisse după doar 45 de minute

Tehnicianul îl adusese în probe și pe fotbalistul francezul francez Salif Cisse (29 de ani). Acesta a fost titular în partida amicală cu Petrolul, câștigată cu 3-2, dar a stat pe teren doar primele 45 de minute.

Mircea Rednic nu a fost mulțumit de evoluția acestuia, astfel că a decis să nu-l păstreze. Dinamo nu îi va propune un contract fotbalistului care anul trecut a jucat în Bulgaria, la Botev Plovdiv.

ADVERTISEMENT