Sport

Oficial: Ionuț Badea nu mai este antrenorul echipei UTA Arad. Cine i-ar putea lua locul

UTA nu i-a prelungit contractul lui Ionuț Badea. Arădenii au oficializat despărțirea de tehnician și urmează să anunțe viitorul antrenor în perioada următoare.
20.05.2022 | 15:20
Oficial Ionut Badea nu mai este antrenorul echipei UTA Arad Cine iar putea lua locul
ADVERTISEMENT

Ionuț Badea nu mai este antrenorul echipei UTA Arad. Tehnicianul instalat la începutul acestui an a încheiat sezonul pe locul 5 în play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1.

Contractul lui Ionuț Badea a expirat

La începutul lunii februarie, Ionuț Badea era numit antrenor principal la UTA Arad după ce oficialii ”Bătrânei Doamne” au decis să se despartă de Laszlo Balint. Badea a anunțat săptămâna trecută, după remiza cu Dinamo 1-1, că își dorește un nou angajament din partea conducerii clubului din Arad.

ADVERTISEMENT

”Am făcut o muncă foarte bună care a rezolvat lucrurile la UTA. Am fi vrut mai mult, dar au fost și anumite lacune individuale, care au fost moștenite. Îmi doresc să continui, e munca mea aici. Am demonstrat ce pot, ca om, ca și competențe”, spunea Ionuț Badea după partida din Ștefan cel Mare, din ultima etapă a fazei play-out.

Dorința antrenorului nu a fost suficientă pentru a primi noul contract pe care îl aștepta. Clubul a anunțat azi, oficial, despărțirea de tehnician.

ADVERTISEMENT

”Ionuț Badea nu mai este antrenorul nostru, după ce contractul acestuia s-a încheiat la finalul sezonului. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a preluat echipa noastră înaintea meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, prilej cu care a reușit și prima victorie pe banca tehnică.

Îi mulțumim pentru aportul adus în aceste trei luni și jumătate, după ce a preluat echipa într-un moment greu și a asigurat liniște, stabilitate și continuitate.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ionuț Badea a debutat patru juniori pe prima scenă a fotbalului românesc (Alexandru Pătlăgică, Fabiano Cibi, Denis Hrezdac și Rareș Pop), oferindu-le altor doi (Alexandru Roșca și Darius Iurasciuc) ocazia să facă parte din lotul primei echipe. Îi urăm multă baftă în activitatea următoare!”, a anunțat UTA.

Ilie Poenaru ar putea fi noul antrenor al echipei din Arad

Încă dinainte de ultima etapă a sezonului în faza play-out, numele lui Ilie Poenaru a fost vehiculat ca posibil succesor al lui Ionuț Badea. Fostul antrenor de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș nu a menționat numele clubului, dar a recunoscut că a avut o serie de discuții.

ADVERTISEMENT

”Sunt discuții, sunt tatonări și voi alege ce cred că este mai bine pentru mine. Trebuie să analizez foarte bine, pentru că am trecut prin niște momente destul de grele. Trebuie să văd dacă clubul respectiv se pliază pe principiile mele și dacă găsim un numitor comun.

Îmi doresc să fiu în primele șase la echipa la care voi merge. Depinde de politica clubului, de situația financiară. E clar că, de acum înainte, nu pot să mai merg la cluburi care să-și dorească evitarea retrogradării.

Am ajuns să cunosc foarte bine fotbalul românesc, îmi doresc să fac performanță. Clubul trebuie să-mi pună la dispoziție anumite lucruri pe care le cer”, spunea Poenaru, în urmă cu o lună, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: