Fotbal international

OFICIAL. Manchester United a anunțat suma uluitoare plătită ca despăgubiri lui Jose Mourinho pentru demitere!

14.02.2019 | 16:53
OFICIAL Manchester United a anuntat suma uluitoare platita ca despagubiri lui Jose Mourinho pentru demitere

Manchester United l-a demis pe Jose Mourinho după înfrângerea suferită în luna decembrie cu Liverpool, scor 1-3. Portughezul a avut însă un contract excelent, iar „diavolii” au fost nevoiți să umble serios în conturi pentru a realiza această despărțire.

Manchester United a anunțat suma uluitoare plătită ca despăgubiri lui Jose Mourinho pentru demitere!

Astfel, United a publicat pe site-ul oficial bilanțul financiar pentru ultima parte din 2018, iar acolo apare și suma exactă pe care clubul a plătit-o către Mourinho și oamenii din staff-ul său. Manchester a fost nevoită să achite 19,6 milioane de lire sterline, aproximativ 23 de milioane de euro.

Suma este fabuloasă chiar și pentru un club de nivelul lui Manchester United, care în acest sezon va încasa venituri între 615 și 630 milioane de euro, cu aproximativ 40 de milioane de euro mai mare decât în precedenta stagiune.

Mourinho, pe lista lui Inter

Jose Mourinho s-ar putea întoarce la Inter, echipă alături de care reușea o triplă istorică în 2010: Liga Campionilor, Serie A și Cupa Italiei. Șefii clubului și fanii nu l-au uitat pe portughez pentru această performanță uriașă, iar nici Mourinho nu și-a uitat fostul club.

La partida jucată de Manchester United în acest sezon pe terenul lui Juventus, în grupele Ligii Campionilor, Mourinho a intrat în conflict cu fanii torinezi, iar la final a declarat că a vrut să-și apere familia Inter, una dintre rivalele lui Juventus.

Sezonul grozav de la Inter a fost și ultimul în care portughezul s-a evidențiat în mod pozitiv. De atunci le-a mai antrenat pe Real Madrid, Chelsea și Manchester United, însă la fiecare mai degrabă a eșuat decât a reușit, intrând în conflict cu șefii clubului.

Jose Mourinho (56 ani) are în palmares două Ligi ale Campionilor și o Europa League, cucerită în perioada petrecută pe Old Trafford. A câștigat trofee cu toate cluburile pe care le-a antrenat începând cu 2002.