News

Oficial. Marcel Vela anunță o nouă Ordonanță Militară. Când ar putea să intre în vigoare

11.04.2020 | 12:33
Oficial Marcel Vela anunta o noua Ordonanta Militara Cand ar putea sa intre in vigoare
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că săptămâna viitoare se va da, cel mai probabil, o nouă Ordonanță Militară, în lupta împotriva coronavirusului.

Marcel Vela anunță o nouă Ordonanță Militară

”Săptămâna viitoare vom da probabil încă o ordonanță, în sensul în care ar trebui să mai reglăm zona de sud, granița cu Bulgaria, unde există un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole”, a fost anunțul făcut de ministrul Marcel Vela despre noua Ordonanță Militară.

ADVERTISEMENT

”Așa cum permitem pentru Ungaria ar trebui să permitem și pentru Bulgaria. Ar mai trebui să introducem excepții pentru vase si tot ceea ce ține de navigație. Mai sunt și alte propuneri”, a explicat ministrul la Digi 24.

”În funcție de decretul prezidențial mai sunt și alte zone sau domenii de care trebuie să ne preocupăm, cu siguranță săptămâna viitoare. S-ar putea să se numească 1 sau 9, în funcție de prelungirea stării de urgență”, a mai spus Vela.

ADVERTISEMENT

”Avem în plan, dacă este nevoie, să facem angajari pentru 6 luni”

Ministrul de Interne Marcel Vela a ținut să le transmită cetățenilor să fie responsabili în perioada Sărbătorilor de Paște și să petreacă acasă, alături de familie.

”Trebuie să acceptăm că suntem într-o situație diferită față de alți ani. Trebuie să fim conștienți că depinde de noi cum vor fi sărbătorile viitoare. Trebuie să înțelegem că aceste sărbători trebuie să le facem cu familia acasă și să evităm deplasările”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Marcel Vela a ținut să arate că măsurile luate de autorități au dat rezultate și a motivat aceste lucru prin faptul că România nu are aceleași cifre dramatice pe care le au alte țări.

”Situația este sub control, avem zilnic 36.000 de cadre disponibile, dar avem în plan, dacă este nevoie, să facem angajari pentru 6 luni. Am văzut imaginile din Piața Obor, cred că a fost o dorință la începutul zilei de a ieși din casă și a prinde produse proaspete. Plus că e miros de primăvară afară”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

Ministrul Marcel Vela se confruntă cu o situație aparte, după ce 2.000 de oameni s-au călcat în picioare pe aeroportul din Cluj. Cel mai grav, 30 dintre aceștia erau dintr-o comună din Suceava intrată în carantină.

ADVERTISEMENT