Sport

Oficial: Marius Șumudică se întoarce în Turcia. A semnat cu Yeni Malatyaspor. Prima reacție a tehnicianului

Marius Șumudică este noul antrenor al echipei turce Yeni Malatyaspor, care activează în prima divizie.
08.10.2021 | 10:48
Oficial Marius Sumudica se intoarce in Turcia A semnat cu Yeni Malatyaspor Prima reactie a tehnicianului
ADVERTISEMENT
08-10-2021
08:28

Marius Șumudică e încântat de ce a găsit la Yeni Malatyaspor

Marius Șumudică a oferit o primă reacție după ce a semnat un contract cu echipa turcă Yeni Malatyaspor.

„Am întâlnit niște oameni OK. Totul s-a întâmplat foarte rapid. Azi-noapte am semnat, de astăzi începem treaba la Malatya și sper să avem aceleași rezultate pozitive pe care le-am făcut în Turcia. Mă refer aici la Kayseri si Gaziantep. Vreau ca echipa să nu aibă probleme cu zona «fierbinte» a clasamentului. Sunt bucuros că m-am întors în campionatul care-mi place și unde sunt respectat”, a declarat Şumudică pentru Digisport

Marius Șumudică nu a stat mult fără echipă după despărțirea cu scandal de CFR Cluj, survenită la finalul lunii august, după ce campioana României ratase calificarea în grupele Europa League.

Șumudică a fost dorit și de FC U Craiova, după ce clubul oltean s-a despărțit de Adrian Mutu, însă a refuzat oferta, tocmai pentru că se afla „pe lista scurtă a unui club din prima ligă a Turcciei”, după cum spunea.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică este noul antrenor al echipei turce Yeni Malatyaspor

În cele din urmă, Marius Șumudică se întoarce în prima ligă a Turciei, unde va antrena pe Yeni Malatyaspor. Anunțul oficial a fost făcut de gruparea din Superligă pe conturile de socializare, unde au fost postate și imagini cu momentul în care tehnicianul român semnează contractul.

Marius Şumudică a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2021-2022 şi va trebui să salveze echipa de la retrogradare. După opt etape din prima ligă a Turciei, noua formaţie a antrenorului român ocupă locul 17, primul sub linie, cu 6 puncte.

ADVERTISEMENT

A patra experienţă a lui Marius Şumudică în Turcia

Marius Şumudică revine în Turcia după şase luni, iar experienţa anterioară nu a fost una prea bună. Tehnicianul de 50 de ani a pregătit-o pe Rizespor timp de o lună şi jumătate, fără să obţină vreo victorie în cele şapte meciuri.

“Am plecat, mi-am dat demisia. Am vrut să o fac acum 3 meciuri. Simțeam că am făcut o greșeală, simțeam o incompatibilitate, era foarte greu. Când am venit, am luat 20 de jucători cu COVID-19, o echipă nepregătită și a trebuit să o iau de la zero cu fiecare.

ADVERTISEMENT

Veneau în valuri, câte 4-5 se făceau bine. Dar e un club extraordinar, cel mai bun club la care am lucrat, din punct de vedere administrativ, al condițiilor, al oamenilor care lucrează acolo. Dar iată că nu e de ajuns, pentru că nu am reușit să-i resuscitez”, spunea Marius Şumudică, la emisiunea Digi Sport Special, după ce plecase de la Rizespor.

Prima experienţă a avut-o la Kayserispor, în perioada iulie 2017-mai 2018, când echipa de pe “Badir Has” s-a clasat pe locul 9. Între iunie 2019 şi ianuarie 2021, Şumudică a antrenat-o pe Gaziantep, reuşind să ducă formaţia până pe primul loc la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Cine este Yeni Malatyaspor, noua echipă a lui Marius Şumudică

Înfiinţată în 1985, Yeni Malatyaspor joacă în prima ligă a Turciei din sezonul 2017-2018 şi a prins o participarea în cupele europene. Noua echipă a lui Marius Şumudică a jucat două tururi în stagiunea 2019-2020 din Europa League, fiind eliminată de Partizan Belgrad, după o dublă câştigată cu Olimpija Ljubljana.

Valoarea lotului este cifrată la 27.850.000 de euro, iar Mounir Chouiar, fotbalist împrumutat de la Dijon, este cel mai bine cotat jucător al lotului, cu o valoare de 6.000.000 de euro.

Marius Şumudică va debuta la Yeni Malatyaspor pe 16 octombrie, când este programat meciul cu Adana Demirspor, ocupanta locului 10 în clasament. În ultimele 5 etape, noua formaţie a lui “Şumi” nu a cunoscut victoria şi a primit 11 goluri.

ADVERTISEMENT