Life

OFICIAL! Medicamentele se ieftinesc cu până la 25% de la 1 iulie

Preţurile la medicamente vor scădea cu până la 25% începând de luna viitoare, de la 1 iulie, după ce cataloagele privind preţurile la medicamente intră în vigoare. Astfel, producătorii şi...
20.06.2015 | 18:00
OFICIAL! Medicamentele se ieftinesc cu până la 25% de la 1 iulie
ADVERTISEMENT

Preţurile la medicamente vor scădea cu până la 25% începând de luna viitoare, de la 1 iulie, după ce cataloagele privind preţurile la medicamente intră în vigoare. Astfel, producătorii şi distribuitorii vor fi obligaţi să scadă preţurile, ieftinirea medie fiind de 20%, însă cu reduceri care vor depăşi acest prag.

“Astăzi (vineri, n.r.) dăm drumul ordinului privind CaNaMed-ul (Catalogul Naţional al Medicamentelor, n.r.) şi probabil că va fi publicat luni şi va intra în vigoare începând cu 1 iulie”, a declarat vineri Mihaela Udrea, şefa Direcţiei Farmaceutice din Ministerul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătăţii a mai arătat că valoarea redusă a medicamentelor va rămâne neschimbată pentru cel puţin 12 luni, producătorii şi distribuitorii urmând a fi sancţionaţi dacă nu actualizează preţurile.

Lista preţurilor finale ale celor peste 8.000 de medicamente va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi va putea fi consultată online de orice pacient care vrea să afle cât trebuie să plătească pentru un anumit medicament.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.romaniatv.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri