News

Oficial! Ministrul Finanțelor anunță concedieri după rectificarea bugetară

03.07.2019 | 11:47
Oficial Ministrul Finantelor anunta concedieri dupa rectificarea bugetara

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că va propune o restructurare după rectificarea bugetară și că această măsură este una de ”bun simț”. Totodată, Teodorovici spune că cheltuielile publice ar trebui eficientizate și aici a făcut referire la numărul mare de angajați ai ministerelor.

Eugen Teodorovici: ”Restructurarea bugetară este o măsură de bun simț”

Eugen Teodorovici a propus câteva schimbări în ceea ce privește rectificarea bugetară. Ministrul Finanțelor este de părere că cheltuielile publice ar trebui să fie eficientizate subliniind că unele ministere sunt supradimensionate. Teodorovici a anunțat că va propune o restructurare odată cu rectificarea bugetară.

„Noi ne-am asumat câteva modificări legislative cu impact consistent pe zona de buget, legea salarizării, legea pensiilor, fel de fel de astfel de măsuri cu scopul de a îndrepta nedreptăţi. Acest deficit de 1,4 %  a fost prevăzut, a fost anticipat în 2019 în legea bugetului la început de an nu este pentru noi o surpriză. Obligatoriu, investiţiile, că sunt la nivel local, că sunt la nivel naţional ele trebuie să se întâmple”, a spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finanțelor a declarat că pensiile și salariile nu vor fi afectate și vor fi plătite în continuare. „Nu se va pune în discuţie plata obligaţiilor, vizavi de partea socială, că sunt cu pensii, că sunt salarii. Nu se pune această problemă în discuţie. Nu ai cum să pui problema în felul acesta. Nu ai cum să spui că un guvern nu poate să asigure plata pensiilor şi salariilor. Ele se vor asigura. Nicio factură legată de investiţii nu va rămâne fără plata aferentă, indiferent cum se modifică indicatorii macroeconomici”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor anunță concedieri după rectificarea bugetară
Eugen Teodorovici este de părere că unele ministere sunt supradimensionate
Sursa foto: epochtimes-romania.com

Teodorovici spune că la Ministerul Economiei subordonează companii care nu se justifică

Eugen Teodorovici a ținut să sublinieze faptul că Ministerul Economiei are companii în subordine care nu-şi justifică prezenţa. „Şi atunci, eu ca ministru de Finanţe, spun aşa: poate ministerul acesta are o structură supradimensionată, poate numărul de ministere este foarte mare, poate numărul de  secretari de stat este foarte mare, secretari de stat care aduc după sine şi cabinete de consilieri, cheltuieli în lanţ. Nu e normal că trebuie să le spunem să fie aliniate la situaţia actuală? Este exact ceea ce spun. De ce să le ţinem în mod inutil pentru că astfel de măsuri dacă nu se iau astăzi vor produce efecte negative pentru ani de zile. Companii care atârnă de ani de zile în mod nejustificat”, a declarat Ministrul Finanțelor.

„Cu ocazia rectificării bugetare, vom veni şi cu un plan de măsuri pe care să îl prezentăm doamnei prim-ministru şi guvernului pentru a fi asumat. Sunt măsuri nu pentru că nu sunt bani, sunt măsuri de bun simţ, indiferent dacă ai sau nu ai bani.”, a încheiat Eugen Teodorovici.