News

Un oficial de la Moscova șochează: ”Viața revine la normal în teritoriile din Ucraina eliberate de naționaliști”

La o lună de la debutul războiului declanșat de Rusia în statul vecin, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova face o declarație șocantă: ”Viața revine la normal în unele teritorii din Ucraina”.
24.03.2022 | 16:48
Un oficial de la Moscova socheaza Viata revine la normal in teritoriile din Ucraina eliberate de nationalisti
ADVERTISEMENT

La exact o lună de când Vladimir Putin a dat ordin ca armata rusă să invadeze Ucraina, un oficial de la Kremlin are o reacție de-a dreptul șocantă.

”Viața revine la normal în unele zone din Ucraina”. Declarația halucinantă a unui oficial de la Kremlin

Într-o conferință de presă susținută joi, Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, a susținut că ”operațiunea militară specială” a țării sale în Ucraina se desfășoară conform planului.

ADVERTISEMENT

După această ”veste bună” pentru superiorii săi de la Moscova, Zakharova a făcut o declarație halucinantă în legătură cu situația umanitară din statul invadat.

Deși milioane de ucraineni au fugit din țară, iar alte câteva sute de mii suferă de foame și frig, purtătoarea de cuvânt a lui Serghei Lavrov a spus că ”viața revine la normal” în unele zone din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Viața revine la normal în teritoriile deja eliberate de naționaliști”, a afirmat Zakharova, conform unui mesaj postat pe Twitter de Guvernul de la Moscova.


Reacții dure în online față de declarația șocantă a Mariei Zakharova

Declarația total ruptă de realitate făcută de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei a stârnit reacții dure, critici și ironii în mediul online.

ADVERTISEMENT

”În opinia dvs, normal înseamnă, în termeni rusești, deportarea a 6.000 de oameni din Mariupol?”, se întreabă retoric un cetățean.

”Ce ziceți de asta? A fost asta planificat? Este aceasta revenirea la viața normală?”, spune un alt internaut – iar în mesaj este postată imaginea unui bebeluș rănit de bombardamentele armatei lui Putin.

ADVERTISEMENT

Un alt cetățean de pe Twitter o suspectează pe Maria Zakharova că a consumat ceva înainte de a face o astfel de declarație revoltătoare.Mă bucur să văd că doamna Zakharova are încă o rezervă de substanțe interzise”.

ADVERTISEMENT