News

Oficial OMS, mesaj alarmant! „Prea multe ţări ignoră datele transmise. Treziți-vă!”

04.07.2020 | 12:16
Oficial OMS mesaj alarmant Prea multe tari ignora datele transmise Trezitiva
ADVERTISEMENT

Un oficial important din OMS a transmis un mesaj alarmant! Astfel, acesta a solicitat ţărilor din lumea întreagă afectate de noul coronavirus “să se trezească” la realitate.

Michael Ryan, directorul serviciilor de urgenţă din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății le solicită tuturor “să preia controlul” asupra răspândirii acestui virus.

ADVERTISEMENT

“Oamenii trebuie să se trezească. Datele nu mint. Situaţia de pe teren nu minte”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Oficial OMS, mesaj alarmant!

Mai mult de atât, Ryan crede că “prea multe ţări ignoră ceea ce datele le transmit”. Astfel, acestaa mai transmis că “nu este niciodată prea târziu într-o epidemie să preiei controlul”.

ADVERTISEMENT

“Există motive economice bune care justifică nevoia ţărilor de a-şi reporni economiile”, a mai spus el. “Este de înţeles, dar nici nu poţi să ignori problema. Problema nu va dispărea ca prin magie”, a concluzionat acelaşi oficial de la OMS.

De altfel, de curând și directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că, în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, ceea ce este “mai rău urmează să vină”.

ADVERTISEMENT

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că virusul va infecta mult mai multă lume, dacă Guvernele lumii nu vor lua măsurile necesare.

“Test, Trace, Isolate and Quarantine”, este mesajul OMS, care recomandă astfel testările, urmărirea acestora, izolarea şi carantina.

ADVERTISEMENT

Peste 11 milioane de infectări s-au înregistrat în întreaga lume din decembrie. “Toţi vrem ca acest lucru să se încheie. Toţi vrem să ne revenim la vieţile noastre.

Dar adevărul este că nu suntem deloc aproape de final. Deşi în multe ţări s-au făcut progrese, adevărul este că pandemia se răspândeşte la nivel global”, a declarat şeful OMS.

El a cerut guvernelor să urmeze exemplul Germaniei, Coreei de Sud şi Japoniei, care au luat măsuri riguroase în ceea ce priveşte pandemia, mai ales prin efectuare unui număr mare de teste.

 

 

ADVERTISEMENT