News

Oficial: salariile pentru militari, polițiști și angajați din Sănătate vor fi majorate de Guvern. De când se aplică măsura

Este oficial: Guvernul a adoptat o OUG prin care salariile pentru militari, polițiști și angajați din Sănătate vor fi majorate.
08.06.2023 | 14:13
Oficial salariile pentru militari politisti si angajati din Sanatate vor fi majorate de Guvern De cand se aplica masura
OUG adoptat de Guvern: salariile pentru militari, polițiști și angajați din Sănătate vor fi majorate. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este oficial: salariile pentru militari, polițiști și angajați din Sănătate vor fi majorate. Joi, 8 iunie, Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care completează articolul I din OUG nr. 168/2022.

OUG adoptat de Guvern: salariile pentru militari, polițiști și angajați din Sănătate vor fi majorate

Conform actului normativ, Executivul se angajează să ducă nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă pentru unii angajați din sistemul sanitar. Vizați sunt și angajații din zona de apărare, ordine publică și securitate națională.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 1 iunie 2023, salariile personalului prevăzut în Anexa nr. II – Familia ocupațională de funcții bugetare “SĂNĂTATE ŞI ASISTENŢĂ SOCIALĂ” din Legea-cadru nr. 153/2017, se stabilesc la nivelul celor prevăzute de această lege pentru anul 2022”, se arată în comunicat.

Măsura Executivului vizează o parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar. E vorba de statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii și îngrijitoarele.

ADVERTISEMENT

Aceste categorii de muncitori ”nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeași anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector”.

Aceeași Ordonanța de urgență vorbește și de majorarea salariilor de bază pentru angajații din asistență socială. Guvernanții spun că, în această privință, s-a ținut seama de problema majoră cu care se confruntă acest domeniu, respectiv lipsa personalului de specialitate, precum și de ”provocările de care s-a lovit acest sistem (pandemia COVID, criza din Ucraina, creșterea numărului persoanelor vârstnice în România sau criza forței de muncă în domeniul asistenței sociale și migrarea acesteia)”.

ADVERTISEMENT

Cresc salariile și pentru angajații din sectorul ”Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională”

De la 1 iunie se majorează și soldele și salariile de funcţie ale personalului din zona de ”Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională”. Mai exact, nivelul salariului de funcție/soldei de funcție pentru polițiști și militari va fi majorat până la concurența nivelului prevăzut de lege pentru anul 2022.

”Și în acest caz se urmărește eliminarea inechităților salariale, având în vedere că pentru o parte a personalului din Anexa nr. VI a fost deja atins nivelul soldelor și salariilor de funcție prevăzut de Legea-cadru pentru anul 2022, prin adoptarea OUG nr. 168/2022”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Ministerul Muncii precizează că măsurile au fost luate în contextul în care printre priorităţile Guvernului se numără şi modernizarea sistemului de salarizare în sectorul public, prevăzută în Programul de Guvernare 2021 – 2024. Aceasta ”are drept scop eliminarea inechităţilor salariale, dar și în contextul elaborării unei noi legi a salarizării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență”.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării