Simona Halep

Oficial. Simona Halep s-a retras de la WTA Doha. Anunțul făcut de româncă și motivele deciziei

23.02.2021 | 11:03
Oficial Simona Halep sa retras de la WTA Doha Anuntul facut de romanca si motivele deciziei
ADVERTISEMENT

Simona Halep a anunțat după eliminarea în sferturile de finală de la Australian Open 2021 că următoarele turnee pentru ea sunt Doha și Dubai. Dacă ar respecta acest program, revenirea ei pe teren s-ar produce la începutul lunii martie.

Doar că jucătoarea de pe locul 2 este tentată să renunțe la participarea la Doha. Este cel mai slab cotat turneu dintre cele care urmează pentru ea în luna martie. Motiv pentru care Simona ar vrea să nu riște o accidentare prin aglomerarea programului.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare a fost deja anunțat că Simona Halep nu va participa la Doha. Informația a fost oferită pe o pagină de Twitter din Ucraina.

Simona Halep a confirmat că nu va participa la WTA Doha 2021. Dar vrea să fie prezentă la Dubai, începând cu 6 martie

Simona Halep a confirmat marți dimineață că nu merge la Doha și a oferit o declarație pentru site-ul oficial al competiției.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, am luat decizia de a mă retrage de la Qatar Total Open. Este mereu o oprire favorită pentru mine în circuitul WTA și abia aștept ca la anul să revin la Doha. Transmit cele mai bune gânduri pentru o săptămână de succes și în siguranță pentru acest turneu”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep ar urma să revină pe teren la Dubai, competiție WTA 1000. Programată între 7 și 13 martie. Iar apoi va merge în Florida, pentru turneul de la Miami. O altă competiție de categorie WTA 1000.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu vrea să mai aibă aceleași probleme ca anul trecut. În 2020 s-a impus în turneul de la Dubai, iar apoi nu a mai putut participa la Doha din cauza unei accidentări. De precizat că statutul competițiilor din Qatar și Emirate alternează de la an la an. Pentru 2020, copetiția de la Doha a fost cea de categorie superioară.

Simona Halep ar fi fost tentată să participe la Doha 2021 doar dacă ar fi fost eliminată foarte repede de la Australian Open. Pentru a avea meciuri în picioare înainte de Dubai și Miami. Dar cele șase partide jucate la Melbourne, dacă o includem și pe cea de la dublu, par să fi fost suficiente.

ADVERTISEMENT

România ar putea avea totuși reprezentante pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Doha. Patricia Ţig şi Ana Bogdan vor participa în calificările turneului din Qatar.

Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig vor fi pe tabloul principal al turneului de la Lyon, de categorie WTA 250. În vreme ce Irina Bara şi Jaqueline Cristian merg în calificările competiţiei din Franța.

Simona Halep a pierdut un loc în clasamentul WTA după Australian Open, după ce a fost depășită de Naomi Osaka. Românca și-ar putea recupera poziția, în funcție de rezultatul de la Dubai. Osaka nu va participa nici la Doha, nici la Dubai.

ADVERTISEMENT