Simona Halep

Oficial! Simona Halep va participa la Roland Garros. Turneul francez începe chiar de ziua ei

02.09.2020 | 20:32
Oficial Simona Halep va participa la Roland Garros Turneul francez incepe chiar de ziua ei
ADVERTISEMENT

Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a înscris la Roland Garros, după ce a refuzat participarea la US Open. Jucătoarea din Constanţa ţinteşte al doilea titlu pe zgura franceză.

Lista tuturor participantelor a fost publicată de organizatorii competiţiei şi nu lipseşte niciuna dintre jucătoarele aflate pe primele 30 de poziţii în clasamentul WTA în acest moment.

ADVERTISEMENT

În afara Simonei Halep, România mai are încă 4 reprezentante: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Ana Bogdan. De asemenea, Bianca Andreescu, jucătoare canadiană cu origini româneşti, va lua parte la Openul francez.

Simona Halep, a 11-a prezenţă pe tabloul principal de la Roland Garros

Turneul de la Roland Garros, programat iniţial în perioada 24 mai – 7 iunie 2020, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Calificările încep pe 21 septembrie, iar meciurile de pe tabloul principal debutează pe 27 septembrie. Finala feminină va avea loc pe 10 octombrie.

ADVERTISEMENT

Simona Halep poate sărbători împlinirea vârstei de 29 de ani chiar pe teren, dacă va juca în prima zi. Constănţeaca este născută pe 27 septembrie.

Pentru Halep va fi a 11-a prezenţă consecutivă pe tabloul principal de la Roland Garros. Românca are 3 finale jucate (2014, 2017 şi 2018) şi un titlu câştigat (2018). În 2019, ea a fost eliminată în sferturi.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a promis o baie în Sena

Numărul 2 mondial a participat la un singur turneu după reluarea competiţiilor, la Openul Praghez, unde a reuşit să câştige trofeul.

După victoria din finala cu Elise Mertens, constănţeanca a făcut o baie în râul Vâltava. Ea a promis că va încerca şi apele Senei, dacă reuşeşte să ia un al doilea Grand Slam la Paris.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi alte cinci jucătoare din Top 10 nu au luat parte la US Open, decizie criticată de Boris Becker. Românca a preferat să evite New York-ul, care se confruntă cu un număr foarte mare de infectări cu noul coronavirus.

Nici în Franţa lucrurile nu stau tocmai bine din acest punct de vedere. Autorităţile franceze au instituit restricţii, iar presa locală a emis inclusiv posibilitatea ca turneul de Grand Slam de la Paris să fie anulat.

 

ADVERTISEMENT